Tízgólos vereséget szenvedett kézilabdacsapatunk Szegeden. Selymesék az Olympiakosz, Bánhidiék a Flensburg elleni főpróbának tekintette a mérkőzést. Fotó: Péter Szabó Zoltán

K&H Kézilabda Liga 6. forduló:

MOL-PICK SZEGED – SPORT36-KOMLÓ 39-29 (21-14)

Szeged 1500 néző, Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

SPORT36-KOMLÓ: Selymes – Gebhardt 3, Obradović, Sunajko 3, Grünfelder 1, Jerković 6, Marković 2 Csere: Szabó M. (k), Balázs S. 2, Matić 6/1, Pál Á. 3, Katzirz, Szkokán, Manojlovity 2, Kovács M. 1. Marcsek. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

MOL-PICK Szeged: Alilovic 1 – P. Rodríguez 2, Maqueda 2, 2, Bánhidi 4, Källman 4, Bombac 3/1. Csere: Sego, Nagy M. (kapusok), Balogh 6/4, Zsitnyikov 2, S. Sunajko 1/1, Bodó 7, Kaspárek 1, Blazevic 3, Canellas 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 10p illetve 4p (Henigman 52.p – kizárva) Hétméteresek: 7/6 illetve 1/1

Az eredmény alakulása: 5.p 3-2 10.p 7-3 15.p 12-7 20.p 15-9 25.p 18-11 35.p 26-17 40.p 28-21 45.p 31-22 50.p 36-26

Kilvinger Bálint: „Igyekeztünk becsülettel helytállni, ami sikerült is. Mindenki játéklehetőséget kapott

A mérkőzés eleji tapogatózást követően nagyon megnyomta a Szeged. Rövid idő alatt 7-2-re elviharzottak mellettünk Bodóék. Kilvinger Bálint időkérése arra volt elég, hogy három gólra felzárkózzunk. Jerković vállalta is a nehezét, hatszor talált be a házigazdák kapujába, de a félidő így is hétgólos hátránnyal zárult. Jóval szorosabban alakult a második félidő. Bár a hátrányunk végig megmaradt – a fiatalokkal felálló csapatunk Ivan Matić vezényletével tisztesen helytállt a BL-ben még makulátlan MOL-PICK Szeged ellen.

A szegedi győzelemmel végződő találkozó több szempontból is tartott érdekességet. A szakmai stábok döntése értelmében Sigurmannsson, Gaber, Sostaric és komlói részről Ante Granic nem volt a keretekben. Ismét találkozhatott a pályán a testvérpár Filip és Stefán Sunajko, vagy gólt lőhetett, sőt nem is egyet az exszegedi, Manojlovity Stefán. Kezdi meghálálni a bizalmat Ivan Matić. A fiatal horvát lövő hatszor volt eredményes, ráadásul a magyar bajnok ellen. Némi aggodalmat Balázs Sándor kézsérülése okoz, akinek védőmunkájára óriási szükség lenne Athénban.

 

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Tipikus olyan meccs volt, ahol két kupamérkőzés között játszottak a csapatok. Azok léptek pályára ma, akik kevesebbet kézilabdáztak a Celje ellen, illetve negyedóránként cseréltük a fiúkat. Fontos volt, hogy nyerjünk, simán és sérülés nélkül hozzuk le a találkozót. A Komló egy jó csapat, biztos vagyok benne, hogy továbbmennek majd, szurkolunk nekik és sok sikert kívánunk.

Pedro Rodríguez, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Egyetértek a mesterrel, idén sokkal jobban játszunk a bajnoki találkozókon. Jobban kezdünk, nem szenvedünk a lefújásig. Jó úton vagyunk, dolgozunk tovább. Az első félidőben el kell döntenünk a meccseket, és nyugodtan kézilabdáznunk utána. Évről évre több szurkolónk van, köszönjük szépen nekik, hogy ma is ilyen sokan látogattak ki a mérkőzésre. Segítik a munkánkat.

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: – Az alapvető célunkat, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a mérkőzésből, azt sikerrel teljesítettük. Voltak szép dolgaink, amiből építkezünk, minden lehetőséget kapott játékosom élt a lehetőségével. Testközelből láthattuk, hogy milyen a BL-formában játszó Szeged tempója.

Katzirz Dávid, a Sport36-Komló játékosa: – Gratulálok a Szegednek a mai mérkőzéshez, illetve az eddigi eredményeihez. Úgy gondolom, hogy Európa egyik legjobb formájában levő együttese jelenleg. Szeretek visszatérni Szegedre, mert mindenki nagyon jól fogad itt, a pályán és azon kívül egyaránt.