Már csak 24 óra és folytathatja 2008-ban félbehagyott nemzetközi kupatörténetét kézilabdacsapatunk.

Érezhetően nagy várakozás előzi meg a pénteki Olympiakosz elleni kupameccset Komlón. Optimizmusunkat táplálja, hogy legutóbbi nemzetközi fellépésünk során – közel 10 éve, 2008. november 10-én, Szappanos Gergely 11 és Kilvinger Bálint 7 góljának is köszönhetően – bravúros győzelmet aratott együttesünk Izraelben.

A sportközpontban az utolsó simításokat végzik a találkozó zökkenőmentes lebonyolításáért felelős személyek. A menetrend szerint a bosnyák EHF-ellenőr, Vladimir Jović irányításával bejárásra került sor még csütörtök este, melyen technikai részletekben egyeztettek a felek.

Már csütörtök délután kikerültek a mérkőzés résztvevőire utaló zászlók: a magyar és görög mellett a koszovói, valamint a bosnyák, illetve a hivatalos EHF-lobogó is jelzi, nem mindennapi esemény elé nézünk.

Információink szerint a görög csapat gépe délután négykor landolt Ferihegyen. Fél nyolc tájékán érkeztek meg sikondai szálláshelyükre a vendégek. A pénteki mérkőzés időpontjában már Komlón tartott edzést az Olympiakosz stábja. Sanikisék pénteken délelőtt még mozognak egyet, majd jöhet az esti derbi.

„A legnagyobb szakmai kihívás az volt, hogy megfelelő videó felvételt tudjunk szerezni az Olympiakoszról” – nyilatkozta félig tréfásan Kilvinger Bálint, a Sport36 edzője a küszöbönálló EHF-meccs előtt. Ez alapján nagyjából sikerült beazonosítani azokat, akik kulcsszerepet játszhatnak a pénteki találkozón – bár nevekkel még nem szolgálhatok, még tanulok görögül – tette hozzá.

Ezek elsősorban a belső posztokon játszók, de az is leszűrhető Kilvinger szerint a vendégek játékából, hogy szeretik a szélsőiket futtatni. Van egy alapjátékuk, amely az átlövőkre hegyezi ki a támadások befejezését.

Mesterünk elmondta, hogy a mi játékunk hagyományosan a jó védekezésből indul ki, abból próbáljuk támadásainkat okosan felépíteni. Szerencsére a magyar bajnokságban 6-0-ás és nyitott védekezéssel is találkoztunk az utóbbi fordulókban, így nem lepnek meg bennünket a görögök ez irányú váltásai.

Csapatunk háza táján nyugalom uralkodik, gondot Hoffmann József ujjtörése okoz, aki így minden bizonnyal kihagyja a görög bajnok elleni meccseket. Fiatal szélsőnk megérdemelné, hogy a következő fordulóban, mondjuk a Kiel ellen debütálhatna a nemzetközi porondon.

Óriási koreográfiával készült a „C” szektor. A drapéria már a traverzekre erősítve várja meccskezdést. Remélhetőleg – a Sport1 TV élő közvetítésének is köszönhetően – nagyon sokan látják az országban a komlóiak kézilabdaünnepét.

EHF-kupa 2. forduló, október 5. péntek 19.30
Sport36-Komló – Olympiakosz
Komló, Városi Sportközpont
V: Erdoan Vitaku és Arsim Vitaku (koszovóiak), az EHF-ellenőr Vladimir Jović Bosznia-Hercegovinából.