A szeptember végi képviselő-testületi ülés volt az első az őszi időszakban, amelyen 15 napirendet tárgyalt a városvezetés.

Az ülés előtt virágcsokorral köszöntötte Keztyüs Zsuzsannát Polics József polgármester aranydiplomájának átvételének alkalmából.

Már megszokott módon a leghosszabb napirend a „Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról” volt, ahol a képviselők kérdéseket intéztek a városvezető felé az elmúlt időszak történéseiről. A polgármester a kérdésekre adott válaszaiban kitért többek között a bahrein-i herceg látogatására, Paks és a térségünkben található szén kapcsolatára és arra is, hogy egy új tanulmánnyal segítené a kormány a városunkba (és Szigetvárra) települni szándékozó vállalkozásokat.

Továbbá felmerült annak a közel 3 hektáros területnek a megvásárlása is, amelyen prof. Bachmann Zoltán „Ölelkezés” emlékműve áll. A város településfejlesztés célra vásárolná meg az ingatlant, amely érintené a későbbiekben a két egymásba csavarodó zászló „tatarozását” is.

A képviselő-testület megszavazta, hogy Komló Város Önkormányzata csatlakozzon a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi fordulójához. A komlói diákokat érintő felsőoktatási támogatási formáról a komlo.hu weboldalon található tájékoztatóból tudhatnak meg többet.

A Vörösmarty és Kazinczy utca kereszteződésének környezetében telepített két kamerát ismeretlen tettesek eltulajdonították. Pótlását megszavazta a testület, amely 650 ezer forintba fog kerülni. A két új kamera – a biztonsági cég javaslatára – már magasabbra fog kerülni.

Szintén megszavazásra került a Városház téren és az Eszperantó téren található áramvételi helyek végleges kiépítése. A rendezvények sokasága és mérete miatt szükségessé vált kiépítést az E.ON munkatársai hamarosan megkezdik.

A az előterjesztésekről és határozatokról bővebben az alábbi LINK-en olvashat.