Három kudarccal végződött kupapárharcot követően, pénteken történelminek mondható eséllyel lép együttesünk pályára a hellén Olympiakosz ellen. Fotó: A Silkeborg elleni hazai meccs – Péter Szabó Zoltán

A Braga, a Silkeborg és a Maccabi Rishon ellen – bár két győzelem és egy döntetlen született komlói szempontból a találkozókon – nem sikerült a továbbjutás. Most ellenben más a helyzet; reális esély kínálkozik a továbblépésre a görög Olympiakosszal szemben.

A magyarnál jóval hátrébb sorolt görög bajnokságban ellenfelünknek jószerivel csak az AEK Athén a riválisa – misem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy két forduló után az Olympiakosz egy hét- és egy nyolcgólos győzelemmel áll a tabella élén. A hírek szerint a piros-fehér hosszanti csíkozású mezben játszó vendégek egyértelműen megfogalmazott célja a továbbjutás. Ennek elérése érdekében George Zaravina edző – a görög válogatottak mellett – horvát-bosnyák, szerb, spanyol, brazil, lengyel játékosra is számíthat.

Hogy ez mennyit jelent a nemzetközi rutinnal szintén megspékelt komlóiak ellen, pénteken meglátjuk. Mindenesetre játékosaink sem „nyeretlen kétévesek” a szakmában. A napokban édesapává vált Igor Marković (felesége Montenegróban adott életet egy ikerpárnak – a szerk.) 15 szezonon keresztül koptatta a nemzetközi kupaporondot. Katzirz Dávid is egy sor együttes mezében élte át a nemzetközi meccsek hőfokát, köztük jó néhány BL-csatát. Ugyancsak mesélhet unokájának majd Branislav Obradović, aki egyebek mellett Nikola Karabatić csapattársaként tette le névjegyét több mint tíz éven át az EHF-mérkőzéseken.

Péter Szabó Zoltán felvételén Kilvinger Bálintról késik le egy dán védő. Péter Szabó Dávid középen figyeli.

A legkülönlegesebb visszatérők a nemzetközi porondra mégis a komlói stáb tagjai: Kilvinger Bálint és Péter Szabó Dávid a Silkeborg és a Maccabi Rishon elleni párharcban csapatunk meghatározói voltak 10-12 éve. Kilvinger hét, Péter Szabó öt góllal terhelte meg az izraeli csapat hálóját. Sőt, rajtuk kívül még az ifik és a serdülők edzője, Szappanos Gergely, illetve Nagy Zoltán is aktívan hozzájárult a Silkeborg elleni hazai 23-23-hoz, illetve a két évre rá Rishon Le Zion-ban játszott 36-35-ös győzelmünkhöz.

A pénteki összecsapásra még kaphatók belépőjegyek. A Sport36-Komló október 5-én, pénteken 19:30-tól fogadja a görög Olympiakosz S.F.P. együttesét a városi sportközpontban. A találkozót a Sport1 TV-csatorna élőben közvetíti. A mérkőzés játékvezetője a koszovói testvérpár, Erdoan Vitaku és Arsim Vitaku lesz, az EHF-megbízott Vladimir Jović Bosznia-Hercegovinából.

A visszavágóra jó egy héttel később vasárnap, magyar idő szerint 16 órától kerül sor Pireuszban. Információk szerint szó van arról, hogy visszavágót is élőben közvetíti a Sport1 csatorna.

EHF kupa-mérkőzéseink időpontjai:

Sport36-Komló – Olympiacos Október 5. péntek 19.30

Olympiacos – Sport36-Komló Október 14. vasárnap 17.00 (magyar idő szerint 16.00)