Az október 3-i választások után Komlón is felállt az új képviselőtestület. A város alpolgármestere Kupás Tamás Levente lett.

Kupás Tamás Levente 1984-ben Kolozsváron született, de a család Székelykeresztúron lakott, így ott is kezdte el az általános iskolát. Aztán 1991-ben áttelepültek Magyarországra, s tanulmányait  Pécsett folytatta, ahol az általános iskolát követően a Janus Pannonius Gimnázium matematika tagozatára járt, majd a Pécsi Tudományegyetem következett, ahol testnevelő szakra járt. Most, hogy alpolgármesterré választották, jelenleg szünetelteti tanulmányait, de szándékában áll befejezni az egyetemet és diplomát szerezni. 

Politikai karrierjéről szólva elárulja: a Fidesz helyi szervezetével és Komlóval is kedvese, Makrai Lívia révén került kapcsolatba, s mint mondja, mindhárom választása sikeresnek bizonyult: – Amikor először jöttem Komlóra, nagyon megörültem, mert ez a dimbes-dombos, erdős vidék pont olyan, mint ahol a gyermekkoromat töltöttem. Líviával való kapcsolatunk során egyre aktívabb szerepet vállaltam a helyi Fideszben, mindig is azonosulni tudtam az általuk képviselt politikával, így a kampányban több alkalommal részt vettem, most pedig az a megtiszteltetés ért, hogy alpolgármesterként szolgálhatom a várost.

– Miket tart a legfontosabb feladatoknak?

– Ahogyan a választások előtt elmondtuk, olcsóbb, egyszerűbb, átláthatóbb hivatalt, élhetőbb várost szeretnénk megvalósítani, s ennek első lépéseit már meg is tettük. A Városházán irodaösszevonásokra, létszámleépítésre került sor, megszüntettük a képviselők tiszteletdíját, de ahhoz, hogy a város a súlyos anyagi gondok ellenére működni tudjon, egy 700 millió forintos hitel felvételére kényszerültünk.

– Hogy látja a város helyzetét, lehetőségeit?

– Meggyőződésem, hogy Komló csak akkor tud kilábalni jelenlegi nehéz helyzetéből, ha kiemelt kormányzati támogatást kap, mi pedig itt helyben olyan feltételeket teremtünk, melyek arra ösztönzik a vállalkozásokat, hogy több embert foglalkoztassanak. A munkahelyteremtés kiemelten fontos feladat, mindent ennek kell alárendelnünk, de arra is figyelnünk kell, hogy a korábban említetteken túl is csökkentsük a kiadásokat. Ezt szolgálja  a város önkormányzati tulajdonú cégeinek összevonása, melynek előkészítése már megkezdődött. Sok a tennivalónk minden területen, de elszántak vagyunk, dolgozunk, a városlakóktól pedig azt kérjük, legyenek türelmesek, mert a megkezdett változtatások több lépcsőben, folyamatként történnek meg, s ezek máról holnapra nem hozhatnak látványos eredményeket.