Tisztelt Szépkorúak!

 Az egész önkormányzat nevében tisztelettel és szeretettel köszöntök mindenkit az idősek világnapján!

Köszönök mindent azoknak az embereknek, akik évtizedek munkájával felépítették és működtették városunkat. Akik dolgoztak a bányáinkban és a gyárainkban, felépítették a lakásainkat, útjainkat, intézményeinket. Akik tanították a gyerekeinket, gyógyítottak minket a kórházban, kiszolgáltak a boltokban vagy főztek nekünk az éttermekben.

Köszönöm az erőfeszítéseket azoknak, akik amellett, hogy munkájukkal a mai képére formálták a városunkat, a szüleink és a nagyszüleink voltak. Akik becsülettel és tisztességgel felnevelték a mi korosztályunkat, megtanítottak mindarra, amire az életben szükségünk lehet. És akiknél mai is szerető otthont találunk mi, felnőtt gyerekek, unokák.

Túl sokkal tartozunk önöknek, nektek, ahhoz, hogy ezt egyetlen napon meg lehessen hálálni. Ezért nagyon fontos, hogy az év minden napján gondoljuk az idősekre. Hívjuk fel, látogassuk meg őket, beszélgessünk velük, viszonozzuk azt a törődést és szeretetet, amit egykor tőlük kaptunk.

Az önkormányzat a maga eszközeivel köszönti a város szépkorú lakóit. Bár hivatalosan csak a mai nappal indul az idősek hónapjának programsorozata, Komlón már egy kicsit korábban elkezdtük. Pénteken ugyanis az Apostol együttes koncertje aratott óriási sikert a vendégek körében. Ez volt egymás után a hatodik esztendő, amikor egy-egy ismert és népszerű zenész műsorával köszöntöttük a város időseit. A sikert bizonyítja, hogy hatodszor telt meg teljesen a városi sportcsarnok.

Remélem, senki nem bánta meg, hogy eljött!

Ezúton kívánok még egyszer jó egészséget és felhőtlenül boldog nyugdíjas éveket mindenkinek!