Hatodik alkalommal hajtott fejet szépkorú polgárai előtt az Idősek Hónapja alkalmából a város. Az elmúlt évek nagyszabású koncertjeinek mintáját követve, az idei esztendőben az Apostol együttes dallamaival ünnepeltek a sportcsarnokba érkező idős polgárok.

Dr. Hoppál Péter térségünk országgyűlési képviselője köszöntőjében üdvözölte a teltházas koncertet. A képviselő felidézte a rendezvény indulását 2013-ban, ahol már első alkalommal  minden jegy elkelt az ünnepségre. Ez azt mutatja, hogy hiánypotló rendezvényt sikerült útnak indítanunk a polgármester úrral – emlékezett vissza.

A helyi művészek mellé sikerült elcsábítani hozzánk országosan ismert előadókat, akik a világot jelentő deszkákat is megjárták már. Hiszünk abban, hogy Magyarország egy jól működő több generációs otthon, ahol még a 21. században is érték a család együttműködése. Az az aktív generáció, amely nem fordul köszönettel az „előtte haladó” korosztályok felé, az nem becsüli meg önmagát sem. Köszönöm Önöknek, hogy utódaink számára felépítették a jövőt és segítik őket, minket az úton – fordult a köszönet hangján az idős polgárokhoz a képviselő.

Polics József polgármester által felkonferált együttes előtt Kiss Anikó népdalai alapozták meg a hangulatot a jól ismert formációnak. A városvezető köszöntőbeszédében szintén méltatta a szépkorú polgárokat: az elmúlt 8 esztendőben rengeteg segítséget kaptam Önöktől, akik felépítették Komlót. Most pedig az Önök tapasztalataival és ötleteivel építjük újra városunkat. Ahogy tapasztalom, a szép kor ellenére nagyon sokan részt vesznek Komló közösségi életében, mely által lüktető erévé válnak városunknak. Önöknek az a feladata, hogy minél többet adjanak át az életről, nekünk pedig az, hogy szívből gondoskodjunk Önökről – osztotta meg ünnepi gondolatait a polgármester átadva a mikrofont az est sztárfellépőjének, az Apostol együttesnek.

Korbuly István konferálásában a legendás együttes dobosát, Szabó Ferencet külön köszöntötte, hiszen a múlt században, a 70-es és 80-as években Komlón kezdte zenei pályafutását a híres 5let együttesben.

Az Apostol együttes belakva a színpadot elhozta a nosztalgia élményt közönségének, és az ováció övezte régebbi slágerek között feltűnt egy-két újabb szerzemény is.

A koncert végén a polgármester hangsúlyozta: a 2019-es koncert tervezése elkezdődött.