Már 16 éves múltra tekint vissza a szlovákiai Párkány településén megrendezésre kerülő Dunamenti Folklórfesztivál, amely egyben a települést Esztergommal összekötő híd ünnepe is.

Párkány testvérvárosainak képviselői hangsúlyozták, hogy két település közötti kapcsolatot a kulturális- és civil szervezeteken keresztül lehet ápolni és szorosabbra fűzni, hiszen a polgármesterek és a képviselők jönnek-mennek az évek folyamán.

A komlói Ifipöndöly is kilátogatott a fesztiválra. Az esős idő miatt a felvonulás sajnos elmaradt, de a “Barátság tánclépésben” blokkban fellépett a komlói táncegyüttes. A hirtelen hidegre forduló időjárás miatt a szabadtérre tervezett műsort a Kultúrházban kellett megtartani, ahol több országból, különböző nemzetiségű gyermekegyüttesek léptek fel. Az Ifipöndöly a Györgyfalvi koreográfiájukat mutatták be.

A komlói táncosok izgalmas hétvégét tölthettek Párkányban: fürödhettek a Vadas fürdőben, dunai hajókiránduláson vettek részt, nagyon jól érezték magukat a szálláson is, és láthatták Párkány nevezetességeit, többek közt az Esztergomi Bazilikát – adta hírül a pondoly.hu

A részvételért emlékplakettet adott át a komlóiaknak Párkány polgármestere, Szabó Eugen.