A Hagabo Kft. hazai és külföldi cégeknek készít bérmunkában ruhaipari termékeket.

A komlói üzem széles termelői palettáját jól jelzi, hogy Magyarországtól Malajziáig közel egy tucat országba szállítják az elkészült darabokat.

A munka áprilisban indult 11 fővel. Fél év elteltével körvonalzódnak a célok, ami mit sem jelez jobban, hogy 36 főre növekedett az új varroda állománya. Túlnyomó részt komlóiak, de a csapatunkat erősitik Hosszúhetényből és Szászvárról is – avatott be minket Horváth Dániel ügyvezető.

A vállalkozást édesanyjával közösen álmodták meg, akinek a végzettsége közgazdász, szakmája szerint pedig francia szabó. A dávidföldi iskola üresen álló termeibe rendezkedtek be, ahol Dániel körbe vezetve minket, vizionálta a jövő fejlesztéseit a folyosókon és a helyiségekben. Nem csak nagy cégeknek dolgoznak; feltörekvő, fiatal tehetségek terveit hívják életre varrógépeik segítségével, hogy új márkák és kollekciók születhessenek.

Az ügyvezető hozzátette a munkaerő érték, amit meg kell becsülni. Sokkal jobb a termelési hatásfok, ha dolgozóink komfortosan, pihenőidővel és barátságos munkakörnyezetben végezhetik ezeket a precíz munkafolyamatokat. Továbbá elmondta, varrótanfolyamot indítanak az iskola épületében, mely ingyenes és nemtől függetlenül várja a kézügyességgel rendelkezőket. Ez a képzés a vállalkozás sajátja, így az ő varrodájukba nyújt egy alapot, de Dániel elárulta, a jövőben akkreditáltatni szeretnék a tanfolyamot, hogy hivatalos papírt is adjon a leendő dolgozónak.

A pécsi vállalkozót arról is kérdeztük, hogy miért éppen Komló? Válaszában pedig kifejtette, hogy a három település közül, amely szóba jöhetett, városunkban volt a legnyitottabb és legsegítőkészebb a városvezetés és a képviselőtestület.

A varrótanfolyamra Horváth Dániel ügyvezetőnél lehet érdeklődni és jelentkezni. Tel.: 0670/604-8913