A Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete “Korlátok nélkül -Mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése” projekt keretében tájékoztatást ad a megyében élő mozgáskorlátozottak részére.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) projektje keretében 600 fő olyan súlyosan mozgáskorlátozott embereket keres, akik hároméves együttműködési megállapodás keretében – folyamatos támogatás mellett – megtanulják használni a személyre szabott eszközöket a mindennapi ügyintézésük során.

Ilyen eszköz például laptop vagy tablet mellett pl. egérkiváltó eszközök, speciális billentyűzet, kapcsolók, kommunikátor, tekintetkövető eszköz, stb.

Célunk, hogy ezáltal is segítsük a közügyek intézését, a társadalmi felzárkózást és az önrendelkező életet. Az eszközök használatát helpdesk munkatársak is segítik. A programban sortársi tanácsadást is biztosítunk.

Tájékoztató ideje alatt az eszközök kipróbálására is lesz lehetőség.

Tájékoztató helye, ideje:

Időpont: 2018.09.29. – 10 óra.

Helyszín: Pécs, Gesztenyés utca 17. – Pécsbányatelepi Közösségi Ház

Kérjük segítse munkánkat azzal, hogy a településükön élő mozgáskorlátozottak felé eljuttatják ezt az információt.

További információ:

https://www.facebook.com/www.mbegy.hu/

https://www.facebook.com/Mozg%C3%A1skorl%C3%A1tozottak-Baranya-Megyei-Egyes%C3%BClete-Ifj%C3%BAs%C3%A1gi-Csoportja-1962206964053973/

http://mbegy.pe.hu/