Hogyan lehetünk boldogok, rendezhetjük-e társas kapcsolatainkat, van-e titka a lelki egyensúlynak, vagy hogyan teremtsünk lelki harmóniát mindennapjainkban? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ Komló egyik legizgalmasabb csoportjának a „Gondolatteremtő Klubnak” foglalkozásain már több mint fél évtizede.

2011-ben indította foglalkozásait a komlói „Gondolatteremtő Klub”, mely leginkább azokra a kérdésekre fókuszál(t), amelyekről a rohanó világunkban, a hétköznapokon egyáltalán nem beszélünk, de valójában valamennyiünk lelkében megfogalmazódik.

Kétheti találkozásaik a béke szigetét idézik. A klub magalakulása óta eltelt időszakban több mint félszázan fordultak meg a foglalkozásaikon, ahol a szeretet, a béke, a boldogság, a türelem, a becsület és más egyre inkább elhomályosuló belső érték az állandó „főszereplői” a beszélgetéseknek. A foglalkozások valójában egy kísérlet színterei is. Szeretnék a résztvevők bebizonyítani, hogy úgy is lehet élni, hogy nemcsak panaszkodás és rossz hangulat jellemezhet egy embert!

Erre biztosítékot Gerstné Kéri Ibolya, Horváth Andrea és Siroki Edit témafelelősök adnak, akik rendkívül jó érzékkel választják ki a foglalkozások témáit; tematikusan körbejárva azt, nyújtanak útmutatást – legyenek azok az emberi kapcsolatok, vagy önmagunk megismerése.

És mindezt hitelesen teszik, hiszen mint hangsúlyozzák, nem tanítani szeretnének, hanem lehetőséget nyújtani a közös gondolkodáshoz. Erőt és példát adni ahhoz, hogy változtassunk szokásainkon.

A klub vezetői szeretettel várnak minden érdeklődőt – hangsúlyozottan a nem klubtagokat is – egy-egy jóízű beszélgetésre. Ahogy megfogalmazták: „Ha van kedved részt venni egy vidám, jó hangulatú, játékos foglalkozáson, ahol azért komoly dolgokról esik szó, itt a helyed. Ha szeretnél békében lenni, másképpen gondolkodni, vagy változtatni önmagadon, akkor itt a helyed.”

A Gondolatteremtő Klub tagjainak hitvallását, célját leginkább a következő gondolatuk fejezi ki: „a szeretetről mindenkinek más a fogalma, mi is ismerünk egyet”.

Következő foglalkozásuk október 1-jén lesz a Német Klubban, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt. Keressék a csoportot a Facebookon is: Gondolatteremtő Klub néven!