A görög drámákat idéző, fordulatokkal, konfliktusokkal, drámai végjátékkal fűszerezett mérkőzésen tartotta otthon mindkét pontot kézilabdacsapatunk a Dabassal szemben. Csapatunk legeredményesebb játékosai Igor Marković és Srečko Jerković voltak, akik együtt 17 góllal járultak hozzá a győzelmünkhöz.

Korai Gebhardt-góllal kezdődött a találkozó. Ezt követően azonban  inkább egymás hibáit próbálták kihasználni a csapatok. A vendégek lövései rendre Granić kapuja mellé szálltak, míg a mi kísérleteink a jól sáncoló dabasi kezeken haltak el. Az első fordulat a meccsen a 15. perctől érkezett el. Markovićék  ötgólos előnyt szorgoskodtak össze. (11-6) A kék-fehérek győzni akarására jellemző jelenet, amikor Grünfelder méterekről csúszva szerezte meg a labdát a mindössze lehajolásig jutó Borsos elől.

A 20. perctől azonban megtört a lendületünk. Olyannyira, hogy Szöllősiék 6 góljára eggyel sem tudtunk válaszolni. (11-12) A 30. percben a megbízható Grünfelder mentette a menthetőt. Kilenc perc góltalanság után vette be a Pallag helyére beállt  Holló kapuját. (12-12)

A második félidő eleje Szöllősi Szabolcsról szólt. A Tatabányáról érkezett beálló vállalta fel a gólfelelősi feladatokat a Dabasnál. Csak azt követően tudtunk két góllal elhúzni, hogy Zakics a kapufára ejtette a büntetőjét. Szintén a mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy Simović letarolta Jerkovićot, amiért piros lapot mutattak fel a játékvezetők a játékosnak.

Hiába mentünk el Gebhardt és Marković révén két góllal is, a Dabas mindig visszazárkózott. 19-19-nél az ismét szenzációsan védő Granić védte Országh ziccerét. Gebhardt hiába lőtt nullszögből gólt, mégis Bíró és Halász találatával a vendégek kerültek lépéselőnybe. (20-21) A rendkívül paprikás mederbe terelődő mérkőzésen a higgadtabb komlói kispad elképzelései látszottak bejönni. (25-22)

Azonban két eladott labda, és máris egygólosra olvadt a nehezen összeszedett háromgólos előnyünk. Sőt a vendégek a döntetlenért támadhattak fél perccel a lefújás előtt. Egy szélre kijátszott labdába Marković lábbal ért bele, amiért az új szabályok értelmében piros lap és büntető járt. Az időn túli hetest a japán Tokuda vállalta el, de a Granić lába alatt elpattintott labda a felső kapufa éléről a gólvonalunk elé pattant ki, ami a két pontot jelentette számunkra.

K&H kézilabda liga 3. forduló:

Sport36-Komló – Dabasi KC VSE 25:24 (12-12)

Komló, Városi Sportközpont 900 néző V: Sándor, Szikszay

KOMLÓ: GRANIĆ – GEBHARDT 4, Obradović 3, GRÜNFELDER 1, Sunajko, JERKOVIĆ 6, MARKOVIĆ 11/3. Csere:  KATZIRZ, Kovács M., Manojlovity, BALÁZS S., Matić. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

DABAS: Pallagh – ORSZÁGH 4, SZÖLLŐSI 6, Simović, BORSOS 3, Törteli, Zakics 2 Csere: HOLLÓ (k), Tokuda 2, Halász 3,Dr. Bíró 1, Perišić 1, Kekezovity 2, Slachta Vezetőedző: Tomori Győző

Hétméteresek:   3/3 illetve 3/1 Kiállítások: 8p illetve 6p

Piros lap: Simović a 41. p illetve Marković 60.p