A Magyarhoni Földtani Társulat (MFT) 2015 második felében útjára indította az „Év ásványa” és az „Év ősmaradványa” programot. A program célja a földtudományok két pillérének, az ásványoknak és az ősmaradványoknak a népszerűsítése, valamint az ismeretterjesztés.

A 2019-es Év ősmaradványa címről, amelyért a helyi dinónk mellett egy csiga- és egy kagylókövület is verseng, egy internetes szavazáson lehet dönteni az alábbi LINK-en. A szavazás vége: 2019. október 15.

A dinoszauruszunk lábnyomát 1966-ban Pécs-Vasason, majd Komlón találták meg régészek. A kétszáz millió évvel ezelőtt élt Komlosaurus carbonis rekonstrukcióját a Komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben tekinthetik meg az érdeklődők.

A győztes jutalma többek között, hogy abban az évben kiemelt figyelmet kap az ősmaradvány a természettudományos rendezvényeken és ebben az esetben városának nevét is messzire viheti ezáltal.

Steinerbrunner Győzőné a helyi könyvtár és múzeum vezetője örömét fejezte ki, hogy jelölték a Komlosaurus carbonist az Év ősmaradványa címre, és mindenkit szavazásra buzdít, hogy elnyerhesse azt. Továbbá hozzátette: akinek nincs lehetősége interneten szavazni, voksát papíron is leadhatja a múzeum épületében.