Komló több pontján folynak felújítási, fejlesztési munkálatok a szeptemberi melegben is.

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek a komlói óvodákban. A szilvási intézményben megújult csoportszobák, felújított vizesblokkok várták a gyerekeket.

A kivitelező kész átadni a műszaki ellenőrnek a bölcsődében elvégzett felújítási munkákat. Elkészült egy új babakocsi feljáró, annak a tetején pedig kialakításra kerül egy ehhez szükséges tároló is. A vízelvezetés korszerűsítésén túl többek között egy új faházzal és egy autóbejáróval lett gazdagabb az intézmény.

A képen jól látható a Határ úti fejlesztés madártávlatból. A bevezető út mellett – amelynek már folyik a szegélyezése és a hozzátartozó járda kialakítása – szálkás elrendeződésű parkolót alakítanak ki a munkások.

A héten érkeznek még állványok, a kökönyösi otthonhoz annak érdekében, hogy a Szent Borbála Otthon homlokzatát érintő felújítást folytatni tudják az épület másik oldalán is. A nyertes kivitelező munkatársai jelenleg az erkélyeket építik be, hogy megnöveljék a hasznos alapterületét a szobáknak. Az előretolt, szigetelt ablakokkal a fűtés is hatékonyabb lesz az intézményben.

Egy kicsit távolabb, a Kossuth aknai út jobb és bal oldalán árkokat ásnak a szakemberek a meddőhányón épülő napelemparkok energetikai rendszerének kiszolgálására. A Kossuth aknai meddőhányó tereprendezése a végéhez közeledik, de vele átellenben már szárba szökkentek a budafai napelemek.

Nem csak fejlesztések történtek a napokban, hanem károkozások is. A mára már rendszeressé váló festékrongálásokkal sújtott Díszpolgárok sétányának kapuját is átlyuggatta egy lelkes önkéntes. Nem messze ettől, a mentőállomás mellett frissen kialakított betonban hagyták ott szerelmesek kézjegyeiket és egy lábnyomot, amelyeket ki kell javítaniuk a kőműveseknek.