A Komló Sport Kosárlabda Szakosztálya által idén is megrendezett Komló Kupa 2018 elnevezésű felkészülési torna keretein belül serdülő és felnőtt csapatok mérkőztek meg a sportcsarnokban.

Az U14-es korosztályban a Kaposvár és a Paks csapatai, míg a felnőtteknél a Pécsi Pvsk és a vegyes összetételű, Fegyveres testületek között megrendezésre kerülő Európa bajnokságra készülő rendőr válogatott lépett parkettra a hazai csapatok mellett.

Serdülő

I. mérkőzés: Komló Sport KK – Gyakorló DSE Kaposvár 55 – 92

II. mérkőzés: Gyakorló DSE Kaposvár – Atomerőmű SE Paks 41 – 131

III. mérkőzés: Komló Sport KK – Atomerűmű SE Paks 34 – 128

A korosztályos mérkőzéseken kiemelkedett a mezőnyből a tolnai gárda, a torna pontkirálynője HAAG Dóra lett, aki szintén a csapatukat erősítette.

A serdülő csapatok legjobbjai: Komló Sport KK – WÁGNER Regina, Gyakorló DSE – HARSÁNYI Lilla, Atomerőmű SE – BÁRÁNYOS Flóra

A serdülő torna végeredménye: I. Atomerőmű SE  II. Gyakorló DSE  III. Komló Sport KK

Felnőtt

I. mérkőzés: Komló Sport KK – NKRV 59 – 44 (14-3, 9-12, 27-15, 9-14)

Dobók: Czukor-Mészáros Anett 13/3, Szabó Nóra 7/3, Kakócz Kata 2, Sebestyén Réka 2, Román Réka (c)

Csere: Páncél Tímea 13/3, Fóris Fanni 8, Kerekes Sarolta 5/3, Kovács Bernadett 4, Peti Zsófia 4, Baksai Vivien 1, Marton Kornélia, László Mirella

II. mérkőzés: Pvsk – NKRV 80 – 55 (26-121, 26-14, 15-17, 13-12)

III. mérkőzés: Komló Sport KK – Pvsk 73 – 62 (20-15, 20-23, 17-13, 16-11)

Dobók: Czukor-Mészáros Anett 22/3, Kakócz Kata 12/6, Sebestyén Réka 12, Szabó Nóra 8, Román Réka 2 (c)

Csere: Páncél Tímea 12/3, Fóris Fanni 2, Kerekes Sarolta 2, Baksai Vivien 1, Peti Zsófia, Marton Kornélia, Kovács Bernadett

 

A felnőtt csaptok tornáján érdekesség és egyben örömteli is, hogy több egykori komlói nevelésű játékos is pályára lépett az ellenfelek csapataiban: Szabó Nikolett a Pvsk, Pintér Dóra és Jéhn Hanga az NKRV gárdáját erősítette.

A torna pontkirálynője TARNAI Kata lett az NKRV csapatából.

A felnőtt csapatok legjobbjai: Komló Sport KK – CZUKOR-MÉSZÁROS Anett, Pvsk – SZOMOR Kinga, NKRV – TARNAI Kata

A felnőtt torna végeredménye: I. Komló Sport KK II. Pvsk III. NKRV

Czukor János szakmai vezető, egyben a felnőtt csapat vezetőedzője:

“Azt gondolom, hogy egy nagyon eredményes tornán vagyunk túl, ami jól illeszkedett a csapatok felkészülésébe. A serdülő korosztályban remek megmozdulásokat láthattunk a játékosoktól, jól felkészített ellenfelek ellen mérkőzhettek meg lányaink. Láthattuk, hogy előrébb járnak az ellenfelek, de ez kell, hogy motiváljon minket, mivel jobbak szeretnénk lenni.

A felnőtt mérkőzésekkel kapcsolatban kiemelném, hogy rengeteg fiatal játékos beépítése zajlik, így szerettem volna mindenkinek játéklehetőséget biztosítani. Ez az első mérkőzésen sikerült is, éltek a kapott játékpercekkel, szépen dolgoztak. A második találkozó harcosabbra sikerült, de itt is megmutatta a csapat, hogy tud egységes lenni, közösen viselni a terheket.

Ez a torna csak egy állomás a bajnokság kezdete előtt, de most már láthatjuk azokat a kapcsolatokat, amikre kell építkeznünk a bajnokság során! Gratulálok mindenkinek és köszönjük a részvételt!”