Ma megjelenő cikkünkben azt tekintjük át, hogy honnan indultunk, milyen épületekben tanítottunk történetünk során.

Éppen 65 éve, 1953. május 20-án kapta meg Komló az engedélyt a gimnázium szervezésére.

  1. szeptember 1-jén meg is kezdte a tanévet a gimnázium első évfolyama. Családias kis iskola volt akkor, hiszen egy fiú és egy lány osztály népesítette be az épületet, ami helyileg az akkori Belvárosi Általános Iskolában (mai nevén a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolában) volt.

1954-ben már máshol, a Szakmunkásképző Iskola mögötti fabarakkokban kezdődött meg a tanítás.

Az 1955/56-os tanév újabb költözést jelentett: a gimnázium az oktatást az akkori Kökönyös-Keleti Iskola épületének alsó folyosóján lévő termeiben folytatta. (Az első érettségi vizsga itt zajlott le 1957 májusában.)

1957-ben kerültünk a Gorkij utcai épületbe, és itt vette fel Kun Béla nevét az iskola. Ez az „otthon” bizonyult a leghosszabb ideig kitartónak, hiszen a sokat látott falaktól 2010-ben kellett elbúcsúznunk összevonások, gazdasági megszorítások miatt.

2010 szeptembere óta az Alkotmány utcában, a szakközépiskola volt kollégiumi épületszárnyában folyik a gimnáziumi tanítás. Nehezen váltunk meg előző lakhelyünktől, de igazán családias, hangulatos, igényes térré alakítottuk az új gimnáziumi épületet. Tanári segítséggel tanulóink festették, dekorálták a folyosó falait, illetve a tantermeket. Olyan körülményeket teremtettünk, ahol kellemesen, jó hangulatban tölthetjük el mindennapjainkat.

A diákok fantáziáját, alkotókedvét hagytuk szabadon szárnyalni, így az épület minden pontján kedves emlékek, vagy az adott tantárgyakra jellemző képek, írások díszítik a falakat.

Büszkék vagyunk gyönyörű parkunkra, ahol néhány éve egy lakatfalat is létrehoztunk, amin az elköszönő osztályok egy lakattal megörökíthetik itt töltött éveiket.

Mindig szeretettel látjuk a hozzánk betérő vendégeket: volt vagy leendő gimnazistákat, kollégákat, szülőket, érdeklődőket.

 

(Forrás: www.nagylgimn.hu )