Szikrázóan kemény mérkőzésen tartottuk otthon mindkét pontot a Ferencváros ellen. A találkozó szereplői értékelték a történteket.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Gratulálok a Komlónak, látszik, hogy régóta együtt játszanak, rutinból meg tudták nyerni a meccset. Sok mindent megpróbáltam a csapattal: védekezésünk működött, de támadásokban mélyen alul maradtunk. Hiányzott irányítónk Božo Andjelić, nagyon nagy vérveszteség, nem tudták pótolni a fiatalok. Ennek ellenére nem fogom rá a vereséget. Nem tudtunk alkalmazkodni az érdekes játékvezetői fújáshoz. S bár kialakítottunk ziccereket, ezeket kihagytuk. Fejben nem voltunk itt. Elmaradt egy-két játékosunk teljesítménye, így magunknak köszönhetjük a vereséget. Azon dolgozunk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk. Tovább kell menni azon az úton, amelyet kitűztünk magunknak.”

Holdosi Bence, az FTC junior válogatott 17 éves játékosa: „Hozzászoktam a válogatottnál az ilyen hangulatú mérkőzésekhez, nem ért meglepetés Komlón. A Komló jobban akarta a győzelmet, mint mi, jóval összeszokottabb nálunk, ami kiderült a mai mérkőzésen.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „A gyöngyösi vereséget követően nagyon mélyről jöttünk fel a héten. A Ferencváros ellen játszottunk a felkészülési meccsek során, s akkor kiderült, hogy egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk. Csak úgy lehet esélyünk ellenük, ha nagyon kemény védekezést tudunk felhúzni. Az előző héten nem nagyon találkoztunk a védekezésünkkel, az volt a kulcs, hogy ezt ma megtaláljuk. Valamint rendezzük a fejeket, mindenki tudja a feladatát, s azt hajtsa is végre. Az első pillanattól a végéig azt tudtuk játszani, amit elterveztünk. A hullámvölgyekből viszonylag jól jöttünk ki. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de a bajnokágban mindegyik ilyen lesz. Erősödött a középmezőny. Minden csapatnak tudása legjavát kell nyújtania ahhoz, hogy győztesként hagyja el a pályát. Örülök, hogy ma a csapat megmutatta, hogy ilyen arca is van. Bebizonyították a fiúk, hogy nagyon jó sportemberek.”

Grünfelder Péter, a Sport36-Komló beállósa: „Gratulálok a Fradinak, mert nagyon kemény mérkőzést játszottunk. Ez a mérkőzés bárhogy alakulhatott volna, szerencsére a mi oldalunkra billent a mérleg. Amit a héten gyakoroltunk, azt sikerült megvalósítanunk. Főleg a védekezésre fektettünk nagyobb hangsúlyt, hogy minél kevesebb gólon tudjuk tartani a Ferencvárost. Nagyon örülök, hogy ez sikerült. Nagyon köszönöm a szurkolóknak, hogy mellettünk maradtak, támogattak minket, s együtt sikerült kijönni a gödörből.