Tippmix-gyilkos mérkőzésen fektettük két vállra a Ferencvárost. Grünfelderék csak 18 gólt engedélyeztek a fővárosi zöld-fehéreknek.

Nem sok esélyt adtak a Tippmix játékszervezői csapatunknak. Míg a kék-fehérek győzelmére 4,3-as szorzóval számolhattak a fogadók, addig FTC-sikerre mindössze 1,3 volt az odds.

Szerencsére ezt játékosaink nem vették figyelembe. A találkozó első percétől óriási elszántsággal vetették bele magukat a küzdelembe. A gyöngyösi vereség adósságát törlesztve a 16. percben már 7-2-re vezettünk a bajnokság élcsapatai közé igyekvő FTC ellen.

Horváth Attila, a vendégek mestere ekkor külön őrzőt állított Jerkovićra. Ez némileg kiegyenlítette a viszonyokat, de sehogy sem ment a zöld-fehér támadóknak. A válogatott Ancsin mindössze kétszer tudta bevenni az extázisban védő Granić kapuját – ebből egyszer üres kapuba talált be az ex-veszprémi lövő.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe. Szikrázóan kemény összecsapások, remek kapusteljesítmények jellemezték az időszakot. Mind Ante Granić, mind Marián Zernović remekelt a gólvonal előtt.

Jerkovićot még a brutalitás eszközeivel sem tudták tartani a vendégvédők. Szinte minden helyzetből betalált. A mérkőzés 45. percéig 6 gólos előnyt „kalapáltunk” össze, amiből azonban még kimásztak Timuzsinék. 20-17-ra jöttek fel. A végjáték viszont már csak a miénk volt. A Fradin az sem segített, hogy feladták a kőkemény hatosfalukat. Kijöttek emberre, aminek az lett a következménye, hogy az üresen hagyott – egyébként védőspecialista – Grünfelder már-már gólkirályi erényeket csillogtatva kétszer is mattolta a szétzilált fővárosi védelmet.

Jó volt látni ezen az estén, hogy nem zárult le a Komlói Napok programsorozata. A Vad Fruttik, a 30Y és a Bëlga után a Sport36-Komló kézilabdázói hozták extázisba a komlói publikumot. A háttérzenekar szinte hibátlanul szólt, szólót pedig Jerković és Granić játszott.

K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló:

Sport36-Komló – FTC KN 23:18 (11-9)

Komló,  Városi Sportközpont 1000 néző,  V: Horváth, Marton

KOMLÓ: GRANIĆ – GEBHARDT 3, Obradović 3, GRÜNFELDER 4, KATZIRZ, JERKOVIĆ 7, MARKOVIĆ 3. Csere: Selymes (k), SUNAJKO 2, Kovács M., Wéber, Manojlovity, Balázs S., Pál Á.1, Matić. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Az FTC gólszerzői: Szakály 3, Bali 3, Holdosi 2, Pálos 2, Ancsin 2, Bujdosó 2, Kovacsics 2, Schuch, Mikita

Hétméteresek: 5/3 illetve 5/3  Kiállítások: 16p illetve 12p

A forduló további eredményei: Balatonfüred – MOL-PICK Szeged 29-37, DVTK-Eger –Tatabánya 25-25, Budakalász – Telekom Veszprém 27-38, Dabas – Gyöngyös 23-23, Cegléd – Vecsés 24-22