Július elején rendezték Győrben az Asztmás Betegek Országos Szövetsége 3 napos kongresszusát. A hivatalos program mellett a résztvevő szervezetek egy kulturális előadás keretében mutatkozhattak be sorstársaiknak.

A Légúti Betegek Komlói Egyesülete 20 fővel képviselte az országos rendezvényen városunkat. Bemutatkozó előadásukban Komló bányászmúltjára, a bányászvárosra fókuszáltak a mintegy százhatvanan fős közönség előtt.  A közel 30 perces műsorban költőink, Őri Zsuzsanna, Kiss József, Sáska Árpád verseiből válogattak, Csikós Ferenc anekdotáiból mondtak el részleteket, valamint a vasasi Bányászszív Dalcsapat CD-lemezről játszottak le bányászdalokat. Nagy sikerrel.

„A szívhez szóló előadás végén a zalai olajbányászok, a tatabányai asztmás klub tagjai együtt énekelték a Bányászhimnuszt velünk. Ez sokáig nagy élmény marad a számukra, és azoknak is, akik ott voltak” – emlékezett vissza meghatódva a nyári eseményre Salamon Lászlóné, az egyesület képviselője.

Az előadás zárásaként Kőszegi Ernő, a Komlói Nyugdíjas Bányász Szakszervezet elnöke mutatta be röviden a Komlói Bányásztalálkozók történetét, jelezve, hogy nincs elfeledve a bányászmúlt városunkban.