2018 januárjában foci-, kézi- és kosárlabdákat, ugráló köteleket, futballkapukat és pulzusmérő órákat is tartalmaz az a sportszercsomag, amit a Magyar Diáksport Szövetség képviselője adott át a Pécsi SZC Komlói létesítményében. A projekt most a második szakaszába lépett, melynek során újabb 5 milliós eszköztámogatást kapott az intézmény.

A Magyar Diáksport Szövetség a 2017/2018. tanévben kezdte meg a Tehetséggondozás sport által című, EFOP-3.2.10-16-0001 jelű európai uniós kiemelt projekt keretében megvalósuló klaszter alprojekt előkészítését. Ennek során a szövetség 6 iskola bevonásával igyekezett feltárni a valós képet az intézményekben, és felvázolni az iskolai és az iskolán kívüli sportolási, és az ezekhez kacsolódó szakmai, szervezési együttműködési lehetőségeket.

A projekt most a második, a megvalósítás fázisába lépett. A megvalósítási szakasz első elemeként a Magyar Diáksport Szövetség ismét sportszercsomagokat ad át az érintett intézményeknek – klaszterenként mintegy 2-2,5 millió forint értékben.

Komlón hétfőn került sor az eseményre, melyen részt vett Bareithné Benke Nikolett, Komló alpolgármestere és Pignitzkyné Lugos Ilona, Magyar Diáksport Szövetség, klaszter alprojekt vezetője. A sporteszközök mellett az iskolák digitális eszközöket is kapnak, amelyek segíteni tudják a NETFIT® méréseket és a fittségi adatok kezelését. Az 5 millió forintos eszköztámogatást Kovács Károly Balázs igazgató vette át.