A Komlói Napok és Bányásznap alkalmával, újabb fával gazdagodott a Díszpolgárok sétánya. Morber János egykori városvezető fáját fiai és Polics József polgármester ültették el az Arborétum mára már kultikussá váló sétányán.

Újabb emlékfával bővült a Díszpolgárok sétánya. A korábbi városvezető, Morber János életútját Jégl Zoltánt, a Tisztelet Komlónak Egyesület elnöke idézte fel az Arborétumban.

Morber Jánost 2000-ben választották díszpolgárrá: tanácselnök vezetői, irányítói és kimagasló városépítő munkájáért kapta a képviselő testület elismerését. 1928-ban Kunbaján született, ahol iskoláit is végezte. A katonaság után Mecsekjánosiba költözött. A korai komlói években dolgozott az erdészetben, koordinálta Sásdon a vasúti rakodást. 1958-tól a Városi Tanácson kezdte meg a munkát, majd 4 év múlva a Baranya Megyei Vízmű Vállalat élére választották. Az itt eltöltött 12 évre mindig jó szívvel emlékezett vissza. 1974-ben megválasztották Komló város tanácselnökének, és ezzel kezdetét vette Komló egyik legdinamikusabb időszaka: oktatási-, köznevelési intézmények, a sportközpont, Zengő Áruház, Carbon cipőüzem, vásárcsarnok vagy éppen a Komló vízellátását biztosító Duna-vezeték épült meg a városban.. Ezen időszak „szülöttje” a körtvélyesi városrész is. A 16 éves tanácselnöki munkássága alatt 2500 új lakás épült.

Morber János az eredmények mögött mindig a többség összefogását látta. Az 1989-es nyugdíjazását követően ideje nagy részét az orfűi birtokán töltötte. Egy újságnak azt nyilatkozta: a fiaim, unokáim jelentik a legnagyobb örömet nekem, úgy vigyáznak rám, mintha fizetnének érte – tréfálkozott. A nyugdíjazása után a közélettől, politikától tudatosan távol maradt. 2012-ben hunyt el.

Emlékfáját fiai – Morber Zoltán és Morber István – Polics József polgármesterrel együtt ültették el a Díszpolgárok sétányán. Az esemény ünnepélyességéről Váczi Dániel, a Nagy László Gimnázium tanulójának szavalata és az EFAMI- növendékek – Makai Valéria, Szebenyi-Papp Szilvia és Pozsgay Csenge – fuvolajátéka gondoskodott.