Ami az előző szezonban bejött, most minden ellenkezőleg sült el. Tízgólos vereséget szenvedett csapatunk az NBI nyitó fordulójában Gyöngyösön. Fotó: archív

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló:

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Sport36-Komló 32-22 (16-10)

Gyöngyös, 800 néző V: Herczeg, Südi

 KOMLÓ: Granić – Szkokán 1, Obradović, Sunajko 2, Grünfelder, Jerković 4, Marković 6 Csere: Selymes (k), Szabó M. (k), Katzirz, Kovács M. 3, Wéber, Pál Á. 2, Gebhardt 3, Manojlovity, Hoffmann 1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

 A Gyöngyös legeredményesebb játékosai: Varsandán 6/4, Markez 5, Urbán 4.

 Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

 A mérkőzés alakulása: 5.p 2-1, 10.p 4-3 15.p 7-4, 20.p 9-5 25.p 12-7, 40.p 19-12, 45.p 24-15 50.p 28-18 55.p 30-20.

Mindössze 10 percig voltunk méltó partnerei a nyáron igencsak megerősödött hazai csapatnak, akik végig vezetve nyerték meg a találkozót. Javításra egy hét múlva szombaton lesz lehetőség. Akkor a – nyáron szintén bevásárolt – FTC látogat Komlóra.

 

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

 

Kilvinger Bálint: – A Gyöngyös teljes mértékben felülmúlt bennünket. Amit terveztünk, abból semmi sem valósult meg, és a különbséget sem érzem túlzónak. Ugyanakkor ez csak az első mérkőzés volt, hosszú még a bajnokság, reméljük, innen csak felfelé vezet út.

Katzirz Dávid: – Nagyon jól játszott a Gyöngyös, felülmúltak bennünket, amit nagyon rossz volt a pályán átélni. Olyan szituációkból kaptunk gólokat, amikre készültünk, meglepetés nem ért bennünket, ezért azt gondolom, a koncentráció hiánya volt, ami ezt a vereséget okozta.

Konkoly Csaba: – Nagyon kemény munkát végeztünk az elmúlt két hónapban, és azt éreztem a fiúkon, hogy hatalmas drukkal várják a szezon kezdetét. Ezt szerencsére a pályán is meg tudtuk őrizni, így a rutinos Komló ellen az első félidőben úgy tudtuk irányítani a mérkőzést, hogy abból végig építkezni tudtunk. Ekkora különbség talán nincs a két csapat között, de szerettük volna a maximumot nyújtani, és nagyon örülünk a győzelemnek.

Varsandán Milán: – A jó védekezésünknek köszönhetően annyira magabiztossá váltunk támadásban, hogy egyszerűen minden helyzetben feltaláltuk magunkat. Nagyon boldog vagyok, hogy újra Gyöngyösön játszhatok, és, hogy így sikerült kezdenünk a szezont.