A helyi és a környékbeli vállalkozókat, szolgáltatókat felvonultató komlói kiállítás 20. alkalommal került megrendezésre.

Az Expo vendégeinek – dr. Enghy Csaba, a pénzügyminisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős főosztályvezetője, Hohn Krisztina országgyűlési képviselő. Polics József polgármester, dr. Falusyné Nagy Ildikó sportközpont vezető – bemutatását követően Ferenczy Tamás, a Fair-Expo Kft ügyvezető igazgatójának gondolataival vette kezdetét a jubileumi kiállítás. “Nagyon fontos hogy keresztmetszetet kapjunk a város gazdasági életéből, fontos, hogy mind az ipar, a szolgáltatások és az oktatási intézmények jelen legyenek ezen a kiállításon, hogy képet kaphassunk a városban folyó munkáról. Remélem, a következő 20 évben is biztosítani tudjuk a rendezvényt Komló számára” – foglalta össze a házigazda a háromnapos kiállítás lényegét.

Polics József Komló város polgármestere elmondta: “a tapasztalat azt mutatja, hogy a komlóiak sokszor nincsenek is tisztában milyen gazdasági, szolgáltatói folyamatok éltetik a városunkat. Ez egy jó alkalom, hogy megismerjék a vállalkozásokat, akik a gazdasági ütőerei Komlónak.

A városvezető megragadta az alkalmat, hogy a lakosság türelmét kérje, hiszen a város több pontján munkálatok zajlanak, amelyek kissé nehezítik a mindennapokat. A kellemetlenségeket követően megújulnak bölcsődék, iskolák, útburkolatok. Ez mind azt mutatja, hogy Komló lendületben van, és a bánya után is van élet.

A hagyományokhoz híven elismerő okleveket adták át: a Lakics Gépgyártó Kft., Pier Technical Kft., a Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a Komlói Egészségcentrum Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ, valamint az állandó részt vevő Hosszúhetény település részére.

A megnyitó ünnepség zárásaként olyan közéleti személyek, szervezetek, vállalkozások vehettek át elismerő oklevelet, akik öregbítették vagy messzire vitték Komló város hírnevét.