A közel másfél hónapos felkészülést követően végre tétmérkőzésen léphet pályára – az előző szezont ötödikként záró – kézicsapatunk. Az NBI nyitó találkozóján a Gyöngyös vendégei leszünk.

Az átigazolási időszakban Gyöngyösön zajlott nagyobb forgalom. Ellenfelünk sokat látott, rutinos játékosokkal erősítette meg keretét, míg nálunk az állandóság volt fókuszban, erre alapozva kezdjük meg a tavalyinál is kiegyensúlyozottabb tűnő bajnokságot.

A hazaiaknál Uros Vilovski, Milorad Krivokapics, Varsandán Milán, nálunk Igor Marković, Srečko Jerković, Branislav Obradović és Katzirz Dávid rutinjában bíznak a szakvezetők.

Kilvinger Bálint szerint a középmezőny megerősödött, de csak az első fordulók után lehet megrajzolni igazán az erőviszonyokat. Úgy véli, nem szabad túlságosan előregondolkodni, lépésről lépésre kell feljebb lépkedni.

„A felkészülés alatt sokat dolgoztunk, de a sikeres szerepléshez egy adag szerencse is kell – osztotta meg gondolatait fiatal szakvezetőnk. Több mérkőzését is láttuk a Gyöngyösnek, reméljük, hogy jól fel tudtunk belőlük készülni. Örülnék, ha idén is olyan jól teljesítenénk távol csarnokunktól, mint az előző szezonban, hiszen a jó szerepléshez nagyon kellenek az idegenbeli pontok is.”

Márciusban 1 ponttal tértünk haza Hevesből – Krivokapics az utolsó másodpercben szerzett góllal hozta döntetlenre a gyöngyösi mérkőzést. A 12 idegenből elhozott pont ugyanakkor ma is tiszteletet parancsol az NBI-es csapatok között.

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló, 2018. augusztus 31. 18:00

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Sport36-Komló

Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Herczeg, Südi