Fiatal komlói alkotók kiállításával nyílt meg a Komlói Napok és Bányásznap programfolyama szerdán.

Tizenharmadik alkalommal mutatkozhattak meg fiatal alkotók a komlói nagyközönségnek a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény épületében.

A tárlaton pályájuk elején járó fiatalok többféle művészeti ágban állították ki alkotásaikat. A kiállítóteremben festmények, fényképek, grafikák, faragások fogadják a látogatókat. Pálfy Barnabás például diplomamunkájával, egy bányászati panteon terveivel hívja fel magára a figyelmet.

A kiállítást Steinerbrunner Győzőné intézményvezető és Polics József nyitotta meg. A komlói polgármester  rámutatott: „a kiállítással olyan hagyomány folytatódik majd’ másfél évtizede, amiben a fiatal alkotók is fantáziát látnak”. Az alkotásaikkal jelentkező fiatalokhoz szólva megjegyezte: „Nagy feladat előtt állnak, hiszen Önök fogják meghatározni és formálni a jövőt.”

A Fiatal Alkotók Kiállítása 2006 óta eddig 91 alkotónak nyújtott bemutatkozási lehetőséget. Vannak, akik már többedszer visszatérő résztvevői a rendezvénynek és van, aki 9 év után csatlakozott ismét a fiatal csapathoz.

Az idei kiállítóson Balázs Rebeka, Bankné Wéber Renáta, Herke Titanilla, Dömők Gábor, Gergász Tamás, Herke Dávid, Klárik Balázs, Pálfy Barnabás, Szabó Dominik, Talált Gergely és Wágner Dávid művei kerültek a közönség elé.