Ismét kiváló eredményekkel hívta fel a figyelmet magára az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képzőművészet tanszaka.

 Ausztráli és Óceánia címmel írt ki pályázatot a Pécs-somogyi Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület iskolások számára. A rajzpályázatra közel száz pályamunka érkezett vegyes korosztályú diákoktól, akiket alsós és felsős kategóriában díjazott a zsűri.

Bede Kata alkotása

A pályázók között voltak az EFAMI rajzműhelyének tagjai is. Seregné Deák Róza tanítványai ismét kitettek magukért: az alsósok kategóriájában Sams Amira 2., a felsősök között Bede Kata 3.,  Fehér Bíbor 2., Király Emese 1. helyezést ért el. Utóbbi egy kengurut ábrázoló, színes ceruzarajzzal végzett az élen.

Persze ez nem véletlen, hiszen Emese nagyon szeret rajzolni, ráadásul tehetséges is, előbb-utóbb foglalkozásszerűen szeretné űzni ezt a tevékenységet. Ehhez jó úton halad; sikerrel felvételizett a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium grafikus szakára. Elmondása szerint leginkább a portrék érintik meg, mint mondja, azokat szereti lerajzolni, akiket nagyon szeret.

Király Emese győztes alkotása

 

Az EFAMI képzőművész tanszaka továbbra is várja a rajzolni, alkotni szerető gyermekek jelentkezését a 2018/19-es tanévben is. Szeptember 10-től a foglalkozások minden kedden és csütörtökön 14:30-tól 16 óráig zajlanak. Felvételi előkészítőt ezeken a napokon 16:00-tól 17:30-ig tartanak.

Fehér Bíbor a 2. lett művével
Sams Amira a 2. helyet szerezte meg rajzával