Egy sor program várja az érdeklődőket már a Komlói Napok és Bányásznap hétvégéje előtt is. Ízelítő – a teljesség igénye nélkül – az év 35. hetének komlói vonatkozású programjaiból.

 Augusztus 29-én – szerdán a Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendeznek a Közösségek Házában és a Komlói Színházban fotókiállítást. Szintén ezen a napon (17 óra) nyitja meg kapuit a Múzeum épületében fiatal képzőművészek tárlata.

Augusztus 30-án – csütörtökön kezdődik a IV. Komlói Nemzetközi Pálinka Mustra minősítése. A Múzeumkertben az előző évben született gyermekeket szimbolizáló kalászok elhelyezésével és megszentelésével nyílik meg az idei Komlói Napok és Bányásznap programsorozata. Ünnepi beszédet 18 órától Polics József polgármester mond.

Augusztus 31-énpénteken 10 órától nyitja kapuit a jubileumi, 20. Komlóért Expo a Városi Sportközpontban. A 11 órai ünnepélyes megnyitót követően 15 órától már a Komló Szépe Gyermek Döntőjének mezőnye foglalja el az expo színpadát. 17 órától a városlakók, a meghívott vendégek, közéleti szereplők, egyesületek, szervezetek képviselői a Bányász Emlékműnél hajtanak fejet a bányákban hősi halált halt bányászok emléke előtt. A Komlói Színház ad otthont 18 órától ünnepélyes képviselő-testületi ülésre. Az Eszperantó téren felállított nagyszínpad háromnapos műsorát 16 órakor nyitja meg Polics József polgármester, ahol aznap – mások mellett – Pápai Joci, Deák Bill Gyula és Keresztes Ildikó is fellép.

Este 18 órától Gyöngyösön kezdi meg a bajnokságot NBI-es kézilabdacsapatunk.

Szeptember 1-jén – szombaton kerékpárverseny és Police road-show nyitja a napot. 9 órakor a Díszpolgárok Sétányán Morber János korábbi polgármester emlékfájának elültetésére kerül sor. A Komlóért Expo második napja is több érdekességet rejt – így többek között 15 órától a Komló Szépe 2018 Tini-döntőjének résztvevői lépnek közönség elé. Az Eszperantó téren a reggeli főzéssel indul az Ízek utcája kavalkádja, ahol 7 órától rotyog az étel a kondérokban. Az idei vendég a Kásádi Horvát nemzetiségi Önkormányzat lesz, akik Dráva menti sokác birkapörköltet készítenek.

Az Eszperantó téri nagyszínpadon a helyi fellépőkön kívül Csepregi Éva, Dér Heni és Vastag Tamás koncertezik. 21:30-kor kerül sor a tűzijátékra.

Szeptember 2-ánvasárnap a délelőtti programból a IV. Komlói Nemzetközi Pálinka és Pogácsa Mustra eredményhirdetése emelkedik ki, 15 órától a Komló Szépe 2018 felnőtt mezőnyének döntősei a Komlóért Expo színpadán randevúznak egymással. Az Eszperantó téren gyermekműsorok zajlanak, majd utánuk a NAZA zenekar, a Bëlga és a 30Y együttes ad koncertet. 18 órától a Márkacsille emlékhelyen bányásznapi megemlékezést tartanak. A futballkedvelők a Komlói Bányász – Siklós megyebajnoki mérkőzésre látogathatnak ki. 17 órától kerül sor a mérkőzésre Kökönyösben.

Szeptember 9. – vasárnap Oldtimer autók mutatkoznak be a komlóiaknak a Városház téren, ám előtte a Hétdomb Természetjáró Egyesület szervezésében Jó Szerencsét Emléktúra indul a Belvárosból.