Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület komlói helyi szervezete is várja az óvodás és iskolás csoportok jelentkezését a most kezdődő tanévben is az Európai Mézes Reggeli programhoz.

Bohuny Tibor, az OMME helyi szervezetének elnöke hívta fel a figyelmet a Mézes Reggelik lehetőségére, amelynek során a helyi méhészegyesületek és termelők segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal, és meg is kóstolhatják azokat.

A programra az egész tanévben lehet jelentkezni, mely nem csak mézkóstolásból, hanem alapvető méhészeti ismeretek átadásáról is szól. Igény esetén tematikus óra keretében ismerkedhetnek meg a gyermekeknek a méhek és a méhészek munkájával, a legfontosabb méhészeti eszközökkel, a méz emberi szervezetre gyakorolt hatásáról.

A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak. Továbbá annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

Magyarország 2014-ben csatlakozott először a programhoz. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület többféle segédanyagot készíttetett a programhoz, ami megtalálható az OMME honlapján.

Az  „Európai Mézes Reggeli” komlói programjához Bohuny Tibornál lehet jelentkezni. Elérhetőségek: tel.: 06 20/442-9921, email: bohunyt@gmail.com