Komlói futók is dobogón végeztek az ötödször elrajtolt Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaratonon és kísérő futamain. Fotó: facebook

A verseny érdekessége, hogy Magyarországon egyedül álló módon, egy reptéri kifutópályán futhatnak a versenyzők, mely amúgy civilek elől elzárt terület. A mezőny számára a világítást a kifutópálya fényei, illetve egyes szakaszokon a kihelyezett mécsesek adták.

A futóversenyt, melyen rendszerint komlóiak is szép számmal képviseltetik magukat, immár 5. alkalommal rendezte meg a FutaPécs Sport Egyesület.

Az idei évben is szép komlói eredmények születtek. Közülük is kiemelkedik Hakszer Erika, aki 56:43-as idővel utasította maga mögé a 12,3 km-es női futam további 20 indulóját. A nők félmaratoni versenyén Tompa Tünde kategóriájában a 3. helyet szerezte meg. A férfiak félmaratoni távjának összetettjében Kerekes Bukta a 6. helyen végzett, ám 1:22:07-es ideje kategóriájában – mindössze 8 másodperccel elmaradva a győztestől – a 2. helyezést jelentette számára.

A félmaraton távú vegyes párosok versenyében a Csörnyei Csabáné – Csörnyei Csaba kettős a dobogó 3. fokára állhatott fel, míg az Ignácz Vendel – Balogh Bettina kettős a negyedik helyen végzett.