Küzdeni tudásból jelesre vizsgázva, a ráadásban kaparta ki a győzelmet a Bányász a nyitó fordulóban. Fotó: Ebből a támadásból nem született gól (Czeti Ádám)

Megyei I. osztály 1. forduló:

Komlói Bányász – Szentlőrinc II. 3:2 (1-1)

Komló, Kökönyös 150 néző V: Varga

KBSK: Herbert I. – Korbuly, Tóth Sz., Vörös – Sergiu Bolboaca (Hideg 55’), Vass L., Szászfai (Jurátovics), Herbert II. – Miltner, Bíró Cs. (Kolat 94’) – Kiss D. Edző: Balázs Péter

Gólszerzők: Kiss Dominik 22’, Hideg Mihály 76’, Bíró Csaba 91’ illetve Kutor Dávid 37’, Gálffy Péter 53’

Sárga lap: Vass László 73’, Korbuly 93’ illetve Filó Dénes 88’, Aszalós András 93’

 

A vendégek “faragták” csatárainkat – Fotó: Czeti Ádám

 

Az első említésre méltó esemény a találkozó 16. percében történt, amikor egy távoli villámlást követő mennydörgés ijesztette meg a mérkőzésre kilátogató Bányász- és Lőrinc szurkolókat.

A Komló enyhe mezőnyfölénye a 22. perben érett góllá, amikor gólfelelősünk, Kiss Dominik közelről talált be Pálfi kapujába. (1-0)

A gól után is a korábbi mederben folyt a találkozó, épp ezért érte váratlanul a hazai híveket a vendégcsapat egyenlítése.

Egy baloldali akciót követően a beadásra Kutor és Herbert együtt érkezett, ám utóbbi felugrás közben megcsúszott, így a lőrinci csatár fejelhetett kapura. A gólba tartó labdát a menteni akaró védőnk csak besegíteni tudta a hálóba.  (1-1)

A félidő végét megnyomta a Bányász: egy sistergő lövést Pálfi ütött ki, majd egymás után két szögletet is beívelhettünk, sajnos eredménytelenül.

A félidei pihenőt követően továbbra is Miltnerék maradtak támadásban, ám a vezetést mégis a vendégek szerezték meg. A korábban komlói közönségkedvenc, 40. évét taposó Gálffy Péter közel 25 méterről ragasztott védhetetlenül nagy gólt Herbert Roland kapujának baloldalába. (1-2) A találat joggal pályázhat a forduló gólja titulusra.

A Bányász mindent elkövetett az egyenlítésért, de majdnem a Szentlőrinc szerzett gólt. Korbuly rövidre sikeredett hazaadását Herbert elvetődve tisztázta a rátámadó csatár elől.

Eleredt az eső. Szerencsére csak 10 percig kellett a fák alá húzódniuk a szurkolóknak.

A vendégek több alkalommal is csak szándékos szabálytalansággal tudták megállítani Kiss Dominiket, ám a sárga lap egyszer sem került elő. Vass László egymás utáni két szabálytalanságát azonban már megtorolta a kissé erélytelen játékvezető.

15 perccel a lefújás előtt Bíró Csaba sokadszorra futott jól el a bal szélen. Ezúttal pontosan tálalt középre, s a csereként beállt Hideg Mihály a 16-oson belülről szerezte meg első bajnoki gólját Komlón.

A mérkőzés végére láthatóan elfáradt vendégek egy középre ívelt labdánál nem figyeltek, a lecsorgó labdából Bíró Csaba szemfüles gólt lőtt, amivel a kék-fehérek megszerezték a győzelmet.

A Villány elleni kupabúcsút követően úgy tűnik magára találtak Vass Lászlóék.  Küzdeni tudásból jelesre vizsgázva, helyenként szép megoldásokkal fektették két vállra a tavalyi tizediket.