A nyári időszakban a város több pontján került ki a háztartásokból lom a lakóépületek szeméttárolói mellé. A nem kívánatos folyamat nem csak esztétikailag kellemetlen, hanem előbb-utóbb közegészségügyi szempontból is veszélyes lehet.

Felelőtlen lakossági magatartás csúfítja a városképet Komló több területén. Az utóbbi időszakban számos helyen került ki a háztartásokból lom a lakóépületek szeméttárolói mellé.

A bevett gyakorlat szerint a lim-lom akció időpontján kívül a feleslegessé vált háztartási hulladékot a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. számlázás ellenében tudja elszállítani. Akár konténert is lehet rendelni – hétköznapokon 6 órától 13 óráig, a 72/482-703-as telefonszámon.

A Dél-Kom Nonprofit Kft. megbízásából a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. a háztartásban feleslegessé vált felszerelési tárgyak, bútorok, egyéb használhatatlanná vált ingóságok elszállítására évente két alkalommal szervez lomtalanítási időpontot, amikor a kihelyezett hulladékot térítésmentesen elszállítja. Erre legközelebb szeptemberben kerül sor, az alábbi ütemterv szerint:

Lomtalanítási időpontok a lakosság részére Komló város területén:

szeptember 10-11. (hétfő-kedd): Belváros, Szilvás, Somág, Kenderföld, Mecsekjánosi, Kisbattyán városrészek,

szeptember 17-18. (hétfő-kedd): Körtvélyes, Kökönyös, Dávidföld, Mecsekfalu, Sikonda városrészek,

szeptember 24-25. (hétfő-kedd): Gesztenyés, Zobákakna, Zobákpuszta, Anna-akna, Imretelep, Újtelep, Sóstó, Béketelep, Majális tér városrészek és Kossuth aknai út.

A gyűjtés helyeként a lakóépületek szeméttároló helyeit jelölték ki. Az akció során építési törmeléket, gumiabroncsot, elektronikai hulladékot, veszélyes hulladékot a lomtalanítás alkalmával NEM szállítanak el! Ezeket a Sportvölgyben található lakossági hulladékudvarban, díjmentesen (mennyiségtől függően) helyezheti el a lakosság.

A KVG. Zrt kéri a lakosokat, hogy felhívásuknak a város és közvetlen környezetünk tisztasága, munkájuk szakszerű lebonyolítása érdekében szíveskedjenek eleget tenni!