A szerdai napon legördült az utolsó úthenger is a Munkácsy Mihály utca két körforgalma közötti 800 méteres szakaszáról.

Bár még vissza vannak az utolsó simítások (kapubejárók, buszmegállók, táblák kihelyezése), a munka oroszlán részét elvégezte a kivitelező az említett szakaszon.

A szakemberek teljes erővel átvonultak a Munkácsy Mihály utca folytatásába, emellett a Széchenyi István utca felmarását és aszfaltozását is hamarosan elkezdi a cég. Valószínűleg a télbe nyúlik majd az új körforgalomtól Mecsekfalu felé vezető út 500 méteres szakaszának felújítása. Ehhez a kivitelező hozzátette: amennyiben olyan időjárás lesz, mint tavaly, akkor december 20. előtt elkészülnek a tervezett utakkal. Megemlítette, hogy amíg nem esik 4 fok alá a hőmérséklet, addig tudnak haladni az útépítéssel.

Azonban nem csak az időjárás hátráltathatja a munkát. Több alkalommal előfordult, hogy az autósok mit sem törődve az elkerített útszakasszal, felemelve a védőszalagot, behajtottak a még tűzforró aszfaltra. Ezért a STRABAG munkatársai arra kéri a lakosságot, hogy legyenek türelemmel, mert az okozott kárt a – súlyából adódóan – azonnal nem tudja kijavítani a “terítőgép”, így a sérült aszfalt egy időzített kátyúként funkcionál, amelyet kikezdhet a víz és a jég.