„Ép testben ép lélek – én így élek” címmel – labdazsonglőr-bemutatóval egybekötött – életmódformáló előadást hallgathattak meg a résztvevők a Városi Sportközpontban.

 A Komlói Baptista Gyülekezet szervezésében látványos labdazsonglőr-bemutatóval fűszerezett, egészséges életmódot népszerűsítő programra került sor a Városi Sportközpontban.

Gáspár Botond „Kiri”, a magyar kosárlabda freestyle-bajnoka, a Jamnastyx zsonglőrcsapának tagja a sport népszerűsítése mellett a testi-lelki egészséges életmódra hívta fel a figyelmet előadásában. A Baptista Teológiai Akadémián tanult fiatalember előadásában híres sportolók példáján keresztül mutatta be hallgatóságának: a drogok, a nem megfelelő életmód tragédiához vezethet.  Botond az életéről, Krisztussal való kapcsolatáról is beszélt. Arra bátorította a fiatalokat, hogy kövessék Jézust, hiszen akkor igazán boldog életük lehet. A kosárlabdára térve hangsúlyozta: a sportnak nem csak a testi fejlődésben van óriási szerepe, hanem a fiatalok egészséges lelki és szociális fejlődésében is.

Az előadást követően „Kiri” és társa látványos freestyle-bemutatóval szórakoztatta közönségét.

Horváth László, a Komlói baptista Gyülekezet lelkipásztora a bemutató kapcsán elmondta, hogy a rendezvény jól illeszkedett a jelenleg is zajló Napközis Gyermek- és Ifjúsági Táboruk programjába. A hat nap alatt a 62 táborozó a napi bibliavers-tanulás mellett sok játékban, vetélkedőn vesz részt.