Látványosan zajlanak az óvoda-felújítási munkák a városban. A mintegy 120 millió forintos európai uniós és részben önkormányzati forrásból finanszírozott program keretében egymás után szépülnek, korszerűsödnek óvodáink.

Elsőként a gesztenyési a körtvélyesi tagóvodában kezdődött meg a munka, de a nyár végéig fokozatosan a Komlói Városi Óvoda valamennyi tagintézményébe és a bölcsődébe is eljutnak a felújítások.

Első lépésként a kültéri munkák kezdődtek. Tereprendezés, lépcsők, kerítések újjáépítése zajlik. Gesztenyésben, Körtvélyesben, a Jó Szerencsét utcában, Mecsekjánosiban rekortán pályát fektettek le, a Hunyadi utcában mindjárt kettőt, egy téglalap alakút és egy futópályát is. Ettől kezdve a csapadékos időszakban is labdázhatnak a gyermekek úgy, hogy ruházatuk nem piszkolódik.

Több óvodában komolyabb belső átalakítások is terveztek: a Tompa Mihály úti és a kökönyösi ovikban a teljes elektromos hálózatot lecserélik, amit vakolás és festés is követ. A kökönyösi oviba járó gyerekeket átmenetileg a szomszédos Gagarin iskolában helyezték el.

A szilvási óvodában jelenleg a csoportszobákban folyik munka.

Az óvodák igényeik szerint új játékokat is kapnak, bel- és kültérieket egyaránt. A leglátványosabb darab Mecsekjánosiban épül. Az udvaron álló fa köré mesekastélyt húznak fel toronnyal, híddal, csúszdával, emellett a növényhézagos támfal és a gépkocsibejáró is elkészült; a gesztenyési ovi udvarában pedig már egy új faház szolgálja a felhasználók igényeit.

A kivitelezési munkákat egy komlói kisvállalkozás végzi, így az európai uniós pénz többszörösen is a várost gazdagítja.

A nyár talán leglátványosabb munkálatai az egyház által elnyert uniós pályázat révén a Szent Bernadett Óvodában zajlanak. Az udvar leendő képe lassan kirajzolódik, és a belső terek is már a 21. századnak megfelelő környezetet idéznek.