A falunaphoz kapcsolódó programsorozat keretében ünnepelte Neckartenlingen és Komló a testvérvárosi együttműködésének 25 éves jubileumát. A polgármesteri köszöntőket követően – melyben Melanie Gollert és Polics József is a mély barátságot hangsúlyozta a két fél között – ajándékok átadására került sor.

Városunk Bálint Ferenc grafikus képével fejezte ki tiszteletét a vendéglátók felé. A grafika a két település templomát és városházáját jeleníti meg középen a neckartenzligeni híddal, mely a két közösség összetartozását szimbolizálja. Itt került átadásra a Komlói Német Klub, a 25 éves kapcsolatot jelképező térplasztikája, melyet Jégl Zoltán és Medgyesi László készített az alkalomra.

A házigazdák egy kerámia serleggel tették emlékezetessé a jubileumot, valamint ez alkalommal avatták fel az új helységnévtáblát, amely „büszkén hirdeti” a település elején Komló és Neckartenzlingen testvérvárosi kapcsolatát.

Az ünnepségen részt vettek a két település kapcsolatának elindításában érdemeket szerzett polgármesterek is. Külön köszönetet mondtak Hans Schäfer és Tóth József korábbi polgármestereknek, akik közreműködésével a kapcsolat elkezdődött, valamint Klaus Raunak és Szarka Elemérnek a barátság elmélyítéséért.

A falunap ünnepélyes megnyitóján kulturális csoportok léptek fel, mellettük a Pöndöly Néptánc – és Hagyományőrző csoportja adott ízelítőt kultúránkból – nagy sikerrel.

Fotó: Fajcsi Ferenc