A polgármester, Melanie Gollert meghívására vesz részt komlói küldöttség Neckartenzlingen falunapján. A két település testvérkapcsolatának 25 éves évfordulóját ünnepli.

A Bundesligában szereplő VFB Stuttgart stadionjának megtekintésével indult a komlói küldöttség németországi programja, majd a házigazdák kíséretében ellátogatnak a Wilhelma állatkertbe. A Polics József által vezetett 67 fős küldöttségben két korábbi polgármester, Szarka Elemér és – a testvértelepülési okiratot 25 éve aláíró – díszpolgárunk, Tóth József is helyet kapott.

A hivatalos delegáción kívül még tagja a kiutazóknak a Pöndöly Néptánc-és Hagyományőrző Egyesület kulturális csoportja, Komló Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának tagjai, a Komlói Német Klub képviselői, valamint Komló német nemzetiségi oktatási intézményeinek vezetői, pedagógusai és a Caritas munkatársai.

A hivatalos programok szombaton délelőtt kezdődnek, amikor a Városházán fogadják delegációnkat, majd a Metzinger utcai óvodában kerül sor együttműködési megállapodás aláírására.  Kora délután a falunap megnyitóján emlékeznek meg a partneri évfordulóról a felek.

Tudósítónktól – fotó: Fajcsi Ferenc

Hiegl ZsoltKözéletA polgármester, Melanie Gollert meghívására vesz részt komlói küldöttség Neckartenzlingen falunapján. A két település testvérkapcsolatának 25 éves évfordulóját ünnepli. A Bundesligában szereplő VFB Stuttgart stadionjának megtekintésével indult a komlói küldöttség németországi programja, majd a házigazdák kíséretében ellátogatnak a Wilhelma állatkertbe. A Polics József által vezetett 67 fős küldöttségben két...