„Ez egy szuper pálya, végre egy nem sík OB.” Így jellemezte egy résztvevő a sportággal foglalkozó velo.hu oldalon a Komló környéki versenyt. A rendezők végül 10 bajnokot avattak a hosszúra nyúlt nap után.

A 15.7 km hosszú, emelkedőkkel tűzdelt, változatos, Komló környéki pályán rendezték az idei hosszútávú Országúti Országos Bajnokságot. A mezőny a Komló- Mánfa-Sikonda-Komló körpályát kerekezték be. A leghosszabb táv, a férfiak elit kategóriájára várt, nekik 157 km-t kellett letudniuk a délután háromtól induló futamukon.

A női elit futamban Benkó Barbara (Ghost Factory Team) győzött, miután az utolsó körben megszökött Király Mónikától (Team Michele Fanini). A duó már a verseny első körében jelentős előnyt szerzett a 20 fős női mezőnnyel szemben. A harmadik helyen Temela Eszter ért célba.

A férfiak elit kategóriáját Peák Barnabás (DKSI) nyerte, ám a legjobb időt (3:47:51) a versenyen az U23-as futamának győztese Valter Attila (Pannon Cycling Team – képünkön) kerekezte, így ő vehette át az összetett bajnoki címért járó aranyérmet.

További bajnokok: U13 fiúk: Pakot András (Kőbányai TC) U15 nők: Kőszegi Bianka (KSI) U15 fiúk: Magyar Gergő (Győr)  U17 nők: Neubauer Eliza (Szingo-Fehérvár) U17 fiúk: Mészáros Bence (KSI)  U19 nők: Buzsáki Virág (Pavé Cycling Academy) U19 fiúk: Tomka Boáz (Dr.Bátorfi-Agria) U23 fiúk: Valter Attila (Pannon Cycling Team).

A bajnoki érmeket a verseny védnökei Dr. Princzinger Péter és Polics József, Komló polgármestere adta át a dobogósoknak.

Hiegl ZsoltSport„Ez egy szuper pálya, végre egy nem sík OB.” Így jellemezte egy résztvevő a sportággal foglalkozó velo.hu oldalon a Komló környéki versenyt. A rendezők végül 10 bajnokot avattak a hosszúra nyúlt nap után. A 15.7 km hosszú, emelkedőkkel tűzdelt, változatos, Komló környéki pályán rendezték az idei hosszútávú Országúti Országos Bajnokságot....