Városi ünnepségen adták át Komlón a Semmelweis-napi elismeréseket. A képviselő-testület határozata alapján „Komló Város Közegészségügyéért” kitüntetést idén dr. Mátyás Magdolna (képünkön) vehette át.

A Semmelweis Nap alkalmából rendezett ünnepségen az egészségügy területén tevékenykedő szakembereket köszöntötte Bareithné Benke Nikolett alpolgármester.

Köszöntőjében kiemelte: “Semmelweis hatása nemcsak az egészségügyi intézményekben, hanem a mindennapi életben is alapvető. Hatása túlmutat a szoros értelemben vett orvosláson, mindennapi közgondolkodásunk részéve vált. Mint mondta, Semmelweis Ignác születésének napja, július 1-je az egészségügyi dolgozók ünnepe az országban.

Köszönetét fejezte ki a védőnői szolgálat, a házi- és szakorvosi területek, az ápolók, az asszisztensek, a nővérek, a gyógyszerészek, mentősök áldozatos munkájáért; azért, hogy szívügyüknek tekintik szakmájukat.

“Köszönet azért, hogy betegek százainak teszik jobbá az életüket, és nap mint nap számíthatunk és bízhatunk Önökben” – fejezte ki megbecsülését az érintettek felé Bareithné Benke Nikolett.

A beszédet követően adták át a szféra városi kitüntetését. A képviselő-testület döntése értelmében a fogorvosi szakterületen végzett több évtizedes lelkiismeretes, magas színvonalú szakmai munkájáért dr. Mátyás Magdolna „Komló Város Közegészségügyéért” kitüntetést vehette át. A díjat Bareithné Benke Nikolett alpolgármester és Molnár Zoltánné, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke nyújtotta át a díjazottnak.

Az ünnepségen elismerő oklevélben részesült még:

Sipos Tamás, az Országos Mentőszolgálat komlói mentőállomása dolgozója, több évtizedes tevékenysége elismeréséül. Aki gépkocsivezetői, garázsmesteri teendők ellátása mellett egészségügyi tanulmányokat folytat, jelenleg ápolói képzésben vesz részt.

Molnár Ferenc, aki az Országos Mentőszolgálatnál 7 éve áll alkalmazásban. Ezen idő alatt szakápolói, majd mentőtiszti képzettséget szerzett. Szakmai felkészültsége, betegekhez való hozzáállása minden tekintetben példamutató.

Csúcsné Mintál Valéria, a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ szakasszisztense, 40 éve az egészségügyben végzett magas szintű szakmai munkája elismeréséül.

Kozmáné Kiss Ágota, a Komlói Önkormányzat Védőnői Szolgálat védőnője 40 éven át végzett, lelkiismeretes, odaadó területi védőnői munkájáért.

Makrainé Tucsek Brigitta, Komlói Önkormányzat Védőnői Szolgálat védőnője, a szülésfelkészítő tanfolyamok szervezésében és lebonyolításában vállalt aktív, lelkiismeretes, kitartó munkájáért.

Az ünnepi rendezvényen a pécsi Neofolk Trió működött közre.