A Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma, valamint az eszenyi Bocskay István Középiskola (Kárpátalja, Ukrajna) tanulói az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Határtalanul – Együttműködés szakképző iskolák között” című pályázatának keretében június hónapban szakmai tanulmányúton vettek részt.

Mindkét iskola tanulói 4-4 napot töltöttek el egymás intézményeiben, melynek során megismerhették a két ország szakképzési rendszerét, iskolai és tanórán kívül életét. A szakmai tapasztalatcsere után a tanulók közös munkával megterveztek és elkészítettek több, az iskolatörténeti kiállításokon és az iskolák népszerűsítésekor használható kiállító és tároló egységet.

A munka mellett természetesen jutott idő és alkalom is a helyi kultúrtörténeti nevezetességeinek és a régió turistalátványosságainak a megtekintésére is. A tanulók és kísérőtanáraik között szövődő barátságok biztos alapot nyújtanak a hosszabb távú, jövőbeni együttműködésre is a két iskola között.