Ötvenszázalékos teljesítménnyel az 5. helyen végzett kézilabdacsapatunk a 2017/18-as bajnokságban. Kilvinger Bálint szakmai szempontból, a számok tükrében értékelte a sikeres szezont. Kiragadott gondolatok a vele készült interjúból. 2. rész.

 –  A tavalyi évhez képest a szélsőket jobban be tudtuk vonni a játékba. Ezzel a helyzetkihasználásuk is javult, átlövők is könnyebben találták meg őket. Főleg második szándékból kezdeményezett gyors indításokból lettek egyre eredményesebbek. Erre építeni fogunk a következő időszakban is. A belső posztokon az átlövőknél tapasztalhatjuk a legnagyobb fejlődést a helyzetek kidolgozásában, befejezésekben. 9 méterről eldobott átlövésekben is fejlődtek, és a befelé cselezések utáni befejezések is szép irányt vettek. (K.B.)

A Sport36 a 10. legtöbb gólt lőtte a bajnokságban. Ez meccsenként 24,3-as átlagnak felel meg. Posztok szerint a legszorgalmasabbak a szélsők voltak, 241 góllal segítették a csapatot. Igaz ehhez hozzátartozik, hogy a büntetők elvégzése a szélsők feladatköréhez tartozott. Az átlövők 241 alkalommal vették be az ellenfél kapuját, ide soroltuk Balázs Sándor átlövő poszton elért találatait is. A beállók mindössze 77 alkalommal köszöntek be, az irányítók 75-ször voltak eredményesek.

 • Elmaradásunk talán a beállós poszton volt. Pribanić kiesése után egy kis idő kellett a helyére lépők összeszokásához. Látható volt, hogy jól megoldják a feladatot, de majd a nyár feladata lesz, hogy a támadókkal jobban összecsiszoljuk őket. A kapuban az ősz hullámzóra sikeredett. Szerencsére a védekezés és a kapusteljesítmény sok esetben kisegítette egymást. Tavasszal már lényegesebben jobb volt a teljesítményük. Összegzésképpen valamennyi játékosról tudok olyan kulcsmomentumot említeni, amikor adott esetben segítette a csapatot. Csapatként működtünk, s ha ez az egység megmarad, akkor sikeres lesz a jövő is. (K.B.)

Érdekesség. Ha a félidei eredményeket vesszük figyelembe, akkor 20 pontot gyűjtött volna a Kilvinger-csapat, amivel „csak” a 8. helyen zártunk volna. Tehát volt spiritusz a fiúkban, a második félidőben rá tudtak tenni egy lapáttal…

 • A védekezés stabilitásának csiszolása idén is fontos része lesz a felkészülésnek. Továbbá, hogy a jó védekezésből minél gyorsabban át tudjunk váltani a támadásokra. Szeretném, ha hangsúlyosabban megjelennének a gyors indulásokból, lerohanásokból kialakuló támadás befejezések. Figyelünk arra, hogy az új érkezők minél hamarabb megtanulják játékainkat, hogy szerepet vállalhassanak a csapatban. (K.B.)

 • 74%-os kihasználással dobáltuk a büntetőket, amiben öt játékos volt érintett. Első számú „ítélet végrehajtónknak” a nemzetközi rutinnal, egy sikeres pályafutással a háta mögött – Igor Marković számított. 57-ből 44-et értékesített. Laufer Gábor sérüléséig 10-szer állt a vonal mögé, ebből csak kétszer hibázott. Gebhardt Ádám 8-ból hatszor, Wéber Tamás 9-ből hatszor volt eredményes. Fiatal játékosunk, Hoffmann József 8-ból négyszer mattolta az ellenfél kapusát.
 • Július 17-én kezdődik a felkészülés Komlón, a játékosok addig egy háromhetes programmal készítik elő otthonukban a felkészülés nehezebb részére szervezetüket.
 • Már nyilvánossá vált a felkészülés menete. Az információk szerint a következő tesztmérkőzésekre kerül sor
 • 27. péntek Sport36 Komló-Balatonfüredi KSE de. 11:00 és du. 17:0
 • 03. péntek, vagy szombat ? Váci KSE-Sport36 Komló
 • 10. péntek 18:00 FTC KN KFT-Sport36 Komló
 • 17. péntek 19:00 Sport36 Komló-Vinkovci (horvát)
 • 22. szerda 18:00 Sport36-Dubrava (horvát)
 • 24. péntek 18:00 Vojvodina (szerb)-Sport36 Komló