Szerdán tartotta a nyári szünet előtti utolsó rendes ülését a komlói önkormányzati képviselő-testület.

Nem történt meglepetés a Dél-dunántúli közlekedési Központ Zrt. 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló tárgyalásakor. A testület a korábbiakhoz hasonlóan nem fogadta el a cég beszámolóját azzal az indokkal, hogy a Komló város közigazgatási területén felmerülő költségek a szolgáltató elszámolási rendszere alapján egyértelműen és pontosan nem különíthetők el.

Támogatja a város a nappali tagozaton, első diplomájuk megszerzéséért tanulmányokat folytató komlói orvostanhallgatókat. A határozat értelmében a 2018. szeptember 1-jétől a hiányszakokon tanulók ösztöndíjban részesülhetnek az önkormányzat jóvoltából. Kritérium, hogy  a képesítés megszerzésétől számított 3 éven belül a végzettségének megfelelően, az önkormányzat vagy a Komlói Egészségcentrum által felajánlott munkalehetőség esetén Komló egészségügyi alapellátásában, illetve a Komlói Egészségcentrumban kell elhelyezkedjen.

A képviselők elfogadták a Komlói Temetkezési Kft. 2017-es beszámolóját, amelyből többek közül kiderült, hogy az adott évben 66 koporsós és 309 urnás temetést végzett a cég.

Szintén a testület elé került a Komlói Fűtőerőmű Zrt. beszámolója, amely szerint az erőmű által kiadott összes hőenergia mennyiségében nem volt változás az utóbbi 3 évben. A hő 11%-át gázmotorok, 10%-ot a melegvíz-kazán, 79%-át a biomassza-kazán termelte.

Határozatot fogadott el a testület a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Komlói Közös Önkormányzati Hivatal és a Komlói Bányász Sportkör beszámolójával kapcsolatban.

Közel 70 fős küldöttség képviseli Komlót testvértelepülésünkön, Neckartenzligenben a két település 25 éves kapcsolatának megünneplésén.

Hiegl ZsoltKözéletSzerdán tartotta a nyári szünet előtti utolsó rendes ülését a komlói önkormányzati képviselő-testület. Nem történt meglepetés a Dél-dunántúli közlekedési Központ Zrt. 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló tárgyalásakor. A testület a korábbiakhoz hasonlóan nem fogadta el a cég beszámolóját azzal az indokkal, hogy a Komló város közigazgatási területén felmerülő költségek...