A sikeres virágvásárokat követően folytatódik a város virágosítása a Virágos Komló 2018 mozgalom jóvoltából.

A hagyományokhoz hűen, a virágosítási mozgalom segítése céljából Bernáth József pécsi virágkereskedő újabb nagymennyiségű virágszállítmánnyal támogatta a komlói virágosító magánszemélyeket, társasházakat, intézményeket, illetve gazdálkodó szervezeteket.

Felajánlásának célba éréséhez a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület ügyvezető elnöke, Fóris Zoltán és két választmányi tagja, Morber Zoltán és Kult Zoltán nyújtott segítséget. Az adomány helyszínekre szállítását a Baranya – Víz Zrt. Komlói Üzemigazgatósága is segítette.

A többféle színben pompázó virágokat örömmel fogadták a helyi óvodák, általános iskolák, középiskolák, szolgáltatók, vállalkozások, intézmények, magánszemélyek, társasházak. Voltak, akik már azonnal elkezdték a virágok elültetését, hogy minél hamarabb még szebb és még virágosabb legyen a környezetük.

A 2010-ben elindított városszépítő mozgalom sikerének egyik oka a fentiekben is rejlik, hiszen van egy visszatérő önzetlen támogatás, mely az aktivisták közreműködésével éri el a célját – fogalmazta meg a mozgalom lényegét Fóris Zoltán, aki minden résztvevőnek megköszönte az együttműködést.