„Hajrá bányász, ne add fel a reményt!” című fényképkiállításának megtekintésére invitálta Klárik István amatőr fotográfus térségünk országgyűlési képviselőjét.

A komlói múzeum ideiglenes kiállítótermében berendezett fotókiállításon arcokat, érzéseket láthatunk 1988-tól a felszámolás felé tartó Mecseki Szénbányászat felszíni és mélyművelésű pillanataiból.

Dr. Hoppál Péter térségünk országgyűlési képviselője – megismerve a tárlat anyagát – elmondta; nem csak az ismertség miatt fogadta el Klárik István meghívását, hanem saját szemével is szerette volna látni a történelmi fényképeket, a hiánypótló alkotásokat Komló egy meghatározó időszakából.

A képviselő mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el a kiállításra, hiszen a titokban – ám a „modellek” beleegyezésével – készült fényképek visszatükrözik a kemény munkát és a bányászok mindennapjait. Hozzátette, mindent meg fog tenni, hogy a kiállítás szélesebb körben eljusson az emberekhez.

A kiállítást június 23-ig tekinthetik a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény ideiglenes kiállítótermében.