A lezárult versenyidőszakot értékelték a baranyai kézilabda-játékvezetők.  Fotó: Bartha Zoltán, Barta Ferenc és Zörgő Róbert

A tavalyihoz hasonlóan ismét a Sikonda Pihenőparkban tartották évzárójukat a Baranya megyében működő kézilabdabírók. Hornyik János házigazda, a Baranya megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságának elnöke a meghívottak között köszönthette Bartha Zoltánt, az MKSZ játékvezetői Albizottságának referensét, Barta Ferencet, a megyei szövetség elnökét és Szigeti Szabolcsot, a Komló Sport kft. ügyvezetőjét.

Zörgő Róbert, a megyei szövetség Játékvezetői Albizottságának elnöke értékelésében elmondta, hogy mintegy kétezer mérkőzésen működtek közre a játékvezetőink 2017/18-ban, külön kiemelte, hogy a sípmesterek miatt egyetlen mérkőzés sem maradt el a megyei érdekeltségű versenysorozatokban. A fiatalítás jegyében 19 ifjú játékvezetővel bővült a keret. Volt kire büszkének lenni idén is: a baranyai B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária kettős női Bl-selejtezők mellett az Ausztria – Románia mérkőzést vezették a női Európa-bajnokság selejtező csoportkörében. Míg az EHF az Andorka Miklós–Hucker Róbert kettőst jelölte az AEK Athén (görög)–AHC Potaissa Turda (román) férfi Challenge Kupa-döntő mérkőzésének visszavágójára. A baranyai páros a két csapat és a jelenlévő EHF képviselők megelégedésére vezette a mérkőzést. Rajtuk kívül jó úton jár az elitbe kerüléshez a Fekete-Tóth páros is.

 Barta Ferenc, a megyei szövetség szilárd helyzetéről, jelentős előrelépésről beszélt. Megsokasodott teendőik között egyik fontos területe a játékvezetők és versenybírók grémiumának felkarolása. Mint megjegyezte: a játékvezetők előtt álló kihívások egyre komolyabbak, így komoly teljesítményt is várnak. A pénzügyi alapok biztosítottak, emelkedő díjazással támogatják a munkát, amit a pályákon végeznek.

Kakas Mariann, a megyei szövetség főtitkára szerint az ideihez hasonlóan kemény év lesz az előttünk álló is. Növekedik a mérkőzések száma, amely hétvégenként már így is elérte a 20-30-at, ráadásul az NB II-t is megyénk rendezi. Felhívta a figyelmet a megyebajnokságra, ahol idén nagyon kiélezett mérkőzések zajlottak. Ennek okán a jövőben többször is versenybíró felügyeli majd a játék tisztaságát.

Az országos bíróküldésért felelős Bartha Zoltán a megszaporodott mérkőzésszám miatt is a fiatalítást jelölte meg elodázhatatlan célként. Továbbra is támogatják a játékvezetői keretek közötti átjárást. Véleménye szerint a baranyai játékvezetők jó úton járnak, „kiemelt potenciál” van bennük.

Szigeti Szabolcs a „másik térfélről” szólt a játékvezetőkhöz. Gratulált a baranyai elitet képviselő síposoknak, és azoknak, akik egyre közelebb járnak a legendává vált, egykori sztárjátékvezetőkhöz. Egyben támogatásáról biztosította a bírói kart a szakmai előmenetelük érdekében.

Az évértékelő ünnepségen jubilálókat köszöntött a megyei szövetség és a játékvezetői bizottság. 10 éves működésük alkalmából Várnai Tamás, Nagy Iván Csaba és Szászfai Csaba vehetett át emlékplakettet. Pályafutása lezárása és 25 éves bíró működése apropóján Kóbor Andrásnak adományoztak ugyancsak emlékplakettet.

 

Hiegl ZsoltSportA lezárult versenyidőszakot értékelték a baranyai kézilabda-játékvezetők.  Fotó: Bartha Zoltán, Barta Ferenc és Zörgő Róbert A tavalyihoz hasonlóan ismét a Sikonda Pihenőparkban tartották évzárójukat a Baranya megyében működő kézilabdabírók. Hornyik János házigazda, a Baranya megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságának elnöke a meghívottak között köszönthette Bartha Zoltánt, az MKSZ játékvezetői Albizottságának...