Három bronzéremmel térhettek haza sportolóink az atlétikai Diákolimpiáról.

A közelmúltban rendezték Győrben, az új Olimpiai Központ és Kollégiumi negyedében az atlétika országos diákolimpiai döntőit. A komlói színeket a Gagarin iskola versenyzői és a Kenderföld-Somági Általános Iskola távolugrója képviselte.

Kugelmann Bence két éremmel járult hozzá a sikeres szerepléshez

A Gagarin iskolát idén minden korcsoportban képviselte versenyző. Legjobban II. korcsoportos fiúcsapat szerepelt, akik 5 ponttal maradtak csak le az ezüstéremről. A csapat bronzérme mellé Kugelmann Bence egyéni összetettben szenzációs 3. helyet szerzett.

A csapat tagjai: KUGELMANN BENCE, GONDOS KRISTÓF, VUDI ÁRON, SZABÓ SZILÁRD, GYURGYEVICS RAJMUND, KERESZTÉNY BUDA voltak.

Kaluzsa Erik egyéni számban szerzett érmet

A „mintát” Kaluzsa Eriktől kapták, aki egy nappal korábban kislabdahajításban – 62,05 méteres eredményével – szerzett bronzérmet. Erik a 4 próbában is helytállt: 675 ponttal az értékes 10. helyezést érte el.

A 7-8. osztályos Gagarin-csapat csapatunk megyei 2. helyezése ellenére is meghívást kapott az országos döntőre, mert Baranya megyében magasabb pontszámokat értek el, mint más megyében az 1. helyezett csapatok némelyike. A fiúk balatoni osztálykirándulásról utaztak Győrbe, ahol a tisztes helytállás volt a cél. Végül 3669 ponttal 14. helyezést értek el.

A csapat tagjai: BEGOVÁCZ MÁRK, IVICZ MARTIN, HÖRNYÉKI SZABOLCS, VARGA SZABOLCS, HORVÁTH LÉNÁRD, FILOMELA ZALÁN voltak. Sportolóink felkészítői Vertike Erika, Kollai Tamás, Hakszer Erika és Bien József voltak

A Gagarin iskola sportolói mellett Horváth Ferenc, a Kenderföld-Somági Általános Iskola tanulója is bekerült az országos döntőbe. Ottó György tanítványa elmaradva legjobbjától, 488 cm-es ugrásával a 21 induló közül a 12. helyen végzett a távolugrás mezőnyében.