A Komlói Arborétumban ismét környezetszépítő és tisztító munkát végzett több komlói szervezet és kisdiák.

A „város tüdejét” – ahogy a Komlói Arborétumra többen hivatkoznak – a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Komlói Szervezetének tagjai, valamint a Komlói Gagarin Általános Iskola kisdiákjai és tanárai, illetve a Komlói Országjárók Baráti Köre kezelésbe vette a minap, és tisztították meg a szeméttől a száraz levelektől, a gallyaktól.

Az akciót lebonyolító Fóris Zoltán, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület ügyvezető elnöke pár mondatban bemutatta a gyerekeknek a bányászok, üzemek, iskolák által kialakított Arborétumot.

Az ügyvezető az alábbiakban foglalta össze a kora nyári arborétumi szépítő munka eredményét: Örülök, hogy ismét a két örökbe fogadó szervezet – a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Komlói Szervezete – szervezésében és a fent említett segítőkkel kiegészülve tovább visszük a 2010 évben elindított hagyományt, mely rendszeres már az Arborétumban és azon kívül is. Fontos, hogy környezetünk legyen mindig olyan hely, amely pozitívan hat a személyiségünkre és másokéra is. Hozzátette, ismét bebizonyosodott, hogy mindig van tenni való városunkban, így az Arborétumban és a Kincses Parkban is.

A szépítő munka után a fiatalok a hűsítők elfogyasztását követően önfeledten vették birtokukba a Notheisz Attiláné Erzsike kezdeményezésére kialakított Kincses Parkot. Fóris Zoltán zárszóként megköszönte mindenkinek a hasznos és példaértékű városszépítő munkát.