A Rákóczi Szövetség Komlói Szervezete május 26-27-én a vajdasági Tóthfaluba látogatott. A 15 fős csoport a tóthfalui Rákóczi Szövetség márciusi látogatását viszonozta.

Velük tartott a komlói Him Singers együttes is, akik ezen a hétvégén felléptek a falu nagyszabású bográcsfőző versenyén. Számtalan kondérban rotyogott a finomabbnál finomabb étel. A sertéspörkölt megannyi változata mellett babgulyás és birkahús is főtt az üstökben. A versenyt változatos programok színesítették. Volt többek között asszonycipelő és telefondobáló verseny is, s az „üresjáratokban” különböző zenekarok szórakoztatták a közönséget. Maradt idő, hogy a csoport felkeresse Szabadka híres főterét, sétáltak Zenta Tisza-parti gesztenyesorán, de a tagok elmondása szerint az út legemlékezetesebb része a szombat esti malacsütés volt. Ide vártak minden meghívott vendéget. A jó hangulatról egy helyi zenekar gondoskodott. S míg a nyárson forgott a piruló malac, bizony nem sokáig maradt ülve a társaság, hamar táncra kerekedett.

A vasárnapi búcsúzásnál reményüket fejezték ki, hogy a két különböző országban, de egy nyelvet beszélő és egy célért dolgozó Rákóczi Szövetség találkozásának lesz még folytatása.

Dr. Hoppa József, a komlói szervezet elnöke elmondta, hogy nagyon örül, mert az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki kapcsolatuk után alakulóban van egy délvidéki is, s talán egyszer lesz alkalom, hogy mindnyájan egy helyen találkozzanak.

(Köszönet Hoppa Hajninak a tudósításért!)