A Bajnokok Klubja beszélgetéssorozat keretében a Villa Complov SC vendége volt Boczkó Gábor világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó.

A tapolcai születésű ezüstérmes olimpikon 10 éves korában szeretett bele a vívásba. Ezzel kapcsolatban Csontos Gergely, a komlói egyesület vezetője, a beszélgetés moderátora – utalva Tapolcára – hangsúlyozta: egy Komló méretű városból is magasra lehet jutni, ha munkát és energiát fektetünk bele.

Boczkó Gábor „sportos” családból származik, így számára természetes a mozgás szeretete. Beszélt az olimpiák, világbajnokságok lélektanáról, elvesztett és megnyert csatákról.

Utalt arra, hogy ma már egészen máshogy néz ki egy felkészülés, mint az ő idejében. Tíz évvel ezelőtt nem volt videózás, regeneráló masszírozás, sem izomspecifikus edzés, csak „felmentünk a pástra és vívtunk egyfolytában” – tette hozzá.

Az ezüstérmes olimpikon a Magyarországon megrendezett világbajnokság aranyérmét tekinti az egyik „legfényesebbnek”, hiszen azt hazai közönség előtt nyerte.

A jó hangulatú beszélgetés végén természetesen a közös fotózkodás sem maradhatott el a Villa Complov versenyzőivel.