Esély-nap keretében mutatták be az intézményben zajló kulturális munkát az Komlói EGYMI tanulói. Műsorukban egyebek mellett táncos, zenés produkciókkal, tornászelemekkel, paródiával, fényjátékkal, színpadi jelenetekkel szórakoztatták a közönséget.  

Május 10-én 11. alkalommal töltötték meg a színháztermet a szülők, tanulók, és az intézmény partnerei, hogy részesei lehessenek az iskolában folyó kulturális munkának. Az intézmény 2004 májusában szervezte meg az első Esély-napot, melynek célja az iskola életének és a tehetséges tanulóinak bemutatása volt. Az idei műsort a 4. osztályosok nyitották a Vámpírok táncával. Az 5. a osztályosok játék katonaként mozogtak a színpadon. Az 1.2.3. osztályosok a 101 kiskutya történetét vitték színre. Az Egyszer egy királyfi című zenés mesejátékot dolgozták fel a 6.7.8. osztályos csoportok tanulói. A 8. osztályosok Ének óra címmel mutattak be egy paródiát.

A tanulók egy része egyénileg is bemutatta tehetségét. A nyolcadikos Tripsó Attila  Hangok c. műsora, a hatodikos Buchvald Brendon, Orsós Emese  éneke, hetedikes Tihányi Dávid kannás kólója, a tizedikes Garzó Ákos  szavalata elkápráztatta a közönséget.

Bemutatkoztak az iskolai szakkörei, csoportjai is. A Gézengúzok Vásári jelenetet adtak elő, amivel az Országos Színjátszó versenyen II. helyezést értek el.  Az aerobik szakkör tagjainak Szalagos tánca, fényjátéka nagy tapsot kapott.  A kollégiumi gúlatornászok ismét ügyesen, fegyelmezetten mutatták be műsorukat. A Cserebogár szakkörösök cigány tánca és a Fogj egy sétapálcát című produkciója zárta a műsort, amely szintén nagy sikert aratott.