Ha lúd, legyen kövér – tartja a mondás. Illik ez a Gagarin iskola kézilabdásaira is, hiszen a 3. korcsoportos fiúk után az eggyel idősebb korosztályban is országos döntőbe jutott csapatuk. Kollai Tamás tanítványai a biztosan verték ellenfeleiket a kalocsai elődöntőben.

 Kalocsán rendezték a 4. korcsoportos kézilabdázók Diákolimpiájának egyik elődöntőjét. A Gagarin csapata a Békéssel, a Pusztaszabolccsal és a házigazda Kalocsával került egy ágra.

Kollai Tamás együttese elsőként az egykori komlói átlövő, Cifra Tibor által irányított Békéssel találkozott, és már tulajdonképpen az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát. A döntőben a házigazda Kalocsa várt a Gagarinra, de az első félidő közepén már 9 gólos különbség volt a két csapat között, amit gyakorlatilag megtartottunk a mérkőzés végéig.

A döntőbe jutásért:

Szegedi Kis István Református Iskola – Gagarin Általános Iskola 18:28 (6-14)

Kalocsa, Városi Sportközpont 60 néző v: Sándor Gy., Szabó Balázs

Gagarin: Benkő Milán 1 – Varga Szabolcs 7, Ivicz Martin 2, Begovácz Márk 7, Horváth Lénárd 1, Hörnyéki Szabolcs 6, Varga Roland 2. Csere: Kiss Dániel (k), Kugelmann Zsombor, Hiegl Csanád 1, Mátéka Áron 1, Szeledi Gergő.

Kiállítások: 8p illetve 4p  Hétméteresek: 1/1 illetve –

Döntő:

Gagarin Általános Iskola – Kalocsai Eperföldi Általános Iskola 28:21 (15-8)

Kalocsa, Városi Sportközpont 80 néző Vezette: Studer Gy., Szabó B.

Gagarin: Kiss D. – Varga Szabolcs 9, Ivicz Martin 3, Begovácz Márk 8, Horváth Lénárd 1, Hörnyéki Szabolcs 6, Varga Roland. Csere: Kiss Dániel (k), Kugelmann Zsombor 1, Hiegl Csanád, Mátéka Áron, Szeledi Gergő.

Kiállítások: 2p illetve 2p Hétméteresek: – illetve 1/-

Kollai Tamás edző: „Nagy akarattal, jó játékkal utasítottuk magunk mögé az ellenfeleinket.”

A Gagarin csapata ezzel bejutott a Diákolimpia 8-as döntőjébe.